Radio Dein radioblogit

Poliitikkovuosieni jälkeen olen nauttinut sitä, että voin puhua suurimmasta intohimostani vapaammin. Poliitikkona minua vaivasi ajatus, että kun puhun uskosta, joku väärinkäsittää sanani siten, että olisin pakottamassa tai edesauttamassa lainsäädännöllisin keinoin tälle tielle. Siitä väärinkäsityksestä seuraisi tietenkin huonoa politiikkaa ja huonoa teologiaa. Uskossa on jotain mikä voi kasvaa ja kukoistaa vain vapauden ilmapiirissä. Hyvyyttä ei voi kaataa ihmiseen ulkoapäin, sen pitää kasvaa sisällä, vapaudessa. 

Yhdyn voimakkaasti  siihen historioitsija Teemu Keskisarjan ajatukseen, että kristinusko on parasta mitä tälle maalle on tapahtunut. Sanon sen vielä pelkistetymmin: Jeesus on parasta, mitä maailmalle on tapahtunut. Vaikka kuinka politiikassa yrittäisimme luoda hyvinvointia, emme mahda mitään jos hyvinvointi vuotaa ihmistensä päästä. Sinne päähän poliitikoilla on aika vähän asiaa. Voimme vain tiedostaa, etteivät raamit riitä, jos sisältö puuttuu. Olen kirjoittanut näistä asioista paljon Sanan ja Askelen kolumneissa. Ja jatkanut Radio Dein 4 minuutin blogeissa. Tässä muutamia esimerkkejä vuodelta 2020:

Sarja Isä meidän -rukouksesta 2.2.-15.5.2020

Pohdintaa kapitalismista 28.5.2020

Laiska ateisti Blogi radio Deissä 4.6.2020

Kaappiluterilainen kansa. Blogi Radio Deissä 1.10.2020

Pitikö Paavali Areiopagilla yhden maailmanhistorian hienoimmista puheista? Blogi Radio Deissä 19.11.2020

Alussa oli yhteisö – ja mitä sitten. Blogi Radio Deissä 15.10.2020

 

 

Share Button