Selonteko, joka ei selvitä mitään

26.10.2009

STT julkaisi juuri uutisen, jonka mukaan keskustataustainen Nuorisosäätiö julkisti vaalirahoista pyydetyn selvityksen. Siitä ei käy ilmi, minkä verran tukea tukiyhdistyksille on annettu. Moinen veto ihmetyttää. Miksi koko selvitys, jos ei selvitetä? Toisaalta, tämä viimeistään antaa kunnon perusteen tutkinnalle – se suorastaan härnää tutkijat liikkeelle. Harva on tullut ajatelleeksi, että kyseessä voi olla myös suomalaisen rahapelimonopolin […]

Lue lisää

Suomelle voitto rahapelikiistassa (Hämeen Sanomat)

28.3.2009

Yksi Euroopan Unionin suurimmista saavutuksista ja kantavimmista ideoista on ollut luoda sisärajaton alue, jonka sisällä vaikuttavat niin sanotut neljä vapautta: ihmiset, tavarat, palvelut ja raha saavat liikkua vapaasti. Kun tätä periaatetta johdonmukaisesti noudatetaan, syntyvät harmonisoidut sisämarkkinat samoine pelisääntöineen. Se tuntuu reilulta. Kansallisille politiikanalueille jää vielä runsaasti tilaa, mutta liikkuvan kansalaisen oikeudet pyritään turvaamaan.

Lue lisää

Voitto tuli rahapelikiistassa

9.3.2009

Yksi yleisimpiä vastaväitteitä eurovaaleissa äänestämiselle on, ettei sillä ole mitään merkitystä. Mitäpä yli 700 europarlamentaarikon joukossa muutama suomalaismeppi voisi? Pahemmin ei voisi erehtyä. Yksittäinen meppi, suomalainekin, voi tehdä paljon hyvää – tai pahaa, arvioijan arvostuksista riippuen. EU-lainsäädäntöön yksittäisellä suomalaismepillä, etenkin jos tämä on isossa poliittisessa ryhmässä, voi olla huomattavasti enemmän vaikutusvaltaa kuin suomalaisministerillä.

Lue lisää