Korhola tyytyväinen radiotaajuuspolitiikka-ohjelman kunnianhimoisiin saavutuksiin

15.2.2012

Eija-Riitta Korhola on vastannut Sisämarkkinavaliokunnan osalta parlamentin täysistunnon tänään äänestämästä Radiotaajuuspolitiikka-ohjelmasta. Hän on tyytyväinen kunnianhimoiseen ja eteenpäin katsovaan lopputulokseen. EU:n Digitaalistrategian tavoitteet nopeista ja syrjäseudutkin kattavista yhteyksistä, sekä halpenevat älypuhelimet ja niiden kasvava käyttö, tarvitsevat toteutuakseen ja toimiakseen lisää taajuuksia.

Lue lisää

Korhola vastaa Hassille ja Laxille: EU-parlamentin pitää puuttua ihmisoikeusloukkauksiin – ei eettisiin lainsäädäntövalintoihin

24.2.2010

Satu Hassi ja Henrik Lax (HS Mielipide 23.2.) puolustivat Euroopan parlamentin oikeutta puuttua myös sellaiseen jäsenvaltioiden lainsäädäntöön, joka ei ole EU:n toimivallan piirissä. Ihmisoikeusloukkaustapauksissa näin tietysti onkin. Parlamentti on tehokas kanava ihmisoikeustyössä ja reagoi jatkuvasti tapahtumiin Euroopassa ja maailmalla; kannanotot ovat edesauttaneet useiden mielipidevankien vapauttamista ja kuolemantuomioiden purkamista. Osallistun säännöllisesti muutamien meppien kanssa juuri näiden […]

Lue lisää

Vuoden meppi

3.11.2009

Olen palannut Pakistanista matkalta, joka ansaitsisi oman, kunnollisen bloginsa ja vähintäänkin hyvän valokuvasetin. Mutta nyt Brysselin arkeen. Se alkoi juhlavasti, kun eilen illalla julkistettiin vuoden poliittiset Oscarit, MEP Awards 2009. Parlamentin virallinen lehti, The Parliament Magazine asetti ehdokkaat, ja mepit saivat äänestää niistä. Eilen tulos julkistettiin. Minua onnisti, sain vuoden mepin arvonimen energiapolitiikan alalta. Tuossa […]

Lue lisää

Motorcade factor

26.10.2009

Terkut Islamabadista. Saavuin Pakistaniin tänä aamuna hallituksen vieraaksi, tarkoituksena tavata maan johtoa ihmisoikeuksia koskevien asioiden merkeissä. Kyseessä ei ole parlamenttidelegaation matka vaan yksityisempi poliittinen visiitti.

Lue lisää

Nyt se alkaa!

22.10.2009

Juuri tulleen tiedon mukaan Tsekin presidenti Klaus hyväksyy Ruotsin tarjouksen poikkeuksista, jotka Lissabonin sopimuksessa Tsekille myönnetään. Tämä tarkoittaa välitöntä kuhinaa ja välitöntä sähköistymistä nimityspelissä, sillä nyt EU:n presidentistä ja korkeasta ulkoedustajasta tulee totta.

Lue lisää

Uuden sopimuksen seurauksia

13.10.2009

Mitä kuuluu Eurooppaan, on yleisin kysymys, jonka meppi saa Suomessa vastattavakseen. Kysymys on tietenkin läkähdyttävä – minut se saa aina tuntemaan oloni lamautuneeksi. Voisitko vähän tarkentaa, kerjään usein kysyjältä. Entinen kollegani Eva-Riitta Siitonen tapasi heittää kysymyksen takaisin: olemme nytkin Euroopassa, joten mitäs tänne kuuluu.

Lue lisää

Keskustelu huippuviroista jatkuu

9.10.2009

Suomen Kuvalehti (SK 41) käsittelee pääkirjoituksessaan samaa aihetta kuin minä toissapäivän blogissani "Lipposta ei kannata pudottaa" mutta päätyy päinvastaiseen johtopäätökseen: pääkirjoitus kiittää hallitusta, joka on keskittänyt tukensa Rehnin taakse, "mikä onkin varminta". Perusteluna se, että Rehn on jo näyttänyt kyntensä laajentumiskomissaarina. Lehti toivoo, ettei molemmilla nimillä spekulointi johda siihen, että molemmat putoavat.

Lue lisää

Komission puheenjohtaja sai lissabonillisen verran tukea

17.9.2009

Uuden parlamentin toinen täysistuntoviikko päättyi eilen, mutta olen vielä Strasbourgissa. Tämä on minulla kolmas kerta kun saan olla hyväksymässä tai hylkäämässä komissaaripakettia. Keskiviikkona aloimme komission puheenjohtajasta, ja äänestys huipensi jännittäväksi kehittyneen valtapelin. Alkuperäisen suunnitelman mukaan parlamentin oli määrä hyväksyä Barroson nimitys jo heinäkuussa, jotta komission muodostaminen pääsisi käyntiin. Vihreät kuitenkin kehittivät protestiliikkeen, tosin tarjoamatta ainoalle […]

Lue lisää

Syksyinen tervehdys Strasbourgista

17.9.2009

Syksyinen tervehdys Strasbourgista! Uuden parlamentin toinen täysistuntoviikko päättyi eilen, mutta olen vielä Strasbourgissa. Heinäkuun istuntoviikolla jaoimme tehtävät ja vallan; nyt sisällöllinen työ on pääsemässä vauhtiin ja lainsäädäntötyö alkanut. Vallanjako toki jatkuu kunnes EU:n komissio on saatu kasaan. Tämä on minulla kolmas kerta kun saan olla hyväksymässä tai hylkäämässä komissaaripakettia.

Lue lisää