Pakistanissa helisee

27.10.2009

Autosaattueessamme oli aina asemiehiä väijyssä. Usein myös letkan takana. Yksi lehtijutuista. Nimeni on kirjoitettu useimmiten väärin. Islamabad is Islam but not at all bad. I sense only hope in a place that has simply suffered enough. Together we can spread happiness too! Lyhyt tervehdys Islamabadista, jossa on jännittynyt ilmapiiri. Tänään pommi-isku tappoi yli sata ihmistä […]

Lue lisää

Pakistanin vähemmistöministeri puolustaa raiskattuja naisia ja lapsia(Eija-Riitta Korholan vaalilehti)

24.5.2009

Viime marraskuussa sain puhelun Pakistanin vähemmistöministeriltä Shahbaz Bhattilta. Hänet oli juuri nimitetty maansa historian ensimmäiseksi vähemmistöministeriksi. Bhatti halusi kiittää minua tuesta, jota olin Euroopan parlamentin päätöslauselmassa antanut Pakistanin vähemmistöjen puolesta. ?Ilman rohkaisuasi en nyt olisi tässä?, Shahbaz sanoi. Mitä siis tapahtui?

Lue lisää

Pakistan, Intia ja sorron kaava

27.12.2008

Eilen tuli täyteen tasan vuosi Pakistanin oppositiojohtajan ja entisen pääministerin Benazir Bhutton kuolemasta. Pakistan on jälleen uutisissa Mumbain pommi-iskun kiristettyä Intian ja Pakistanin välejä. Joulunpyhinä joukkoja on siirretty rajalle puolin ja toisin. Intia katsoo, ettei radikaalin islamin keskuksena tunnettu Pakistan ole riittävän määrätietoinen taistelussaan terroristiverkosto al-Qaidaa ja Taleban-kapinallisia vastaan.

Lue lisää

MEP Eija-Riitta Korhola: Kuolemaansa varautunut Bhutto oli valmis uhraamaan elämänsä demokratian puolesta

26.12.2008

TIEDOTE Kokoomuksen varapuheenjohtaja, MEP Eija-Riitta Korhola ilmaisee surunsa oppositiojohtaja Benazir Bhutton kuolemasta. Bhutton henkilökohtaisesti tuntenut Korhola vieraili viime syksynä Bhutton kutsusta Pakistanissa ja on tehnyt yhteistyötä tämän kanssa mm. maailman johtavien musliminaisten demokratiahankkeen sekä vähemmistökysymysten parissa kansalaisjärjestö Fist Step Forumin puheenjohtajan roolissa. Korholan mukaan Bhutto oli kaiken aikaa varautunut kuolemaansa.

Lue lisää