Blogi

Poliitikon työssä on pikkutapahtumia, jotka eivät mahdu muuhun formaattiin kuin päiväkirjaan – tiedotteiksi niistä ei ole mutta kertomattakaan ei raaski jättää. Oli siksi mahtavaa, että tuli internet ja keksittiin blogit. Omaa säännöllistä blogiani olen pitänyt vuodesta 2003, ja sitäkin ennen tavallaan bloggasin kotisivuillani; sille ei vain ollut nimeä. Koska en osannut lopettaa poliittista ajattelua europarlamenttivuosien jälkeenkään, olen jatkanut harrastusta omaksi ilokseni.

Olen ihminen, joka on syntynyt kynä päässä. Kirjoittamalla otan selvää, mitä asioista ajattelen. Kirjoittamaan alkaessani en aina sitä tiedä, mutta näkemys syntyy sanoja järjestellessä. 

Bloggaaminen on vähän vaarallista puuhaa, blogatessa roiskuu. Harkinta ei aina ehdi mukaan, eikä itsekritiikkikään. Pidän pelottavimpana visiona, että poliitikko erehtyy kuvittelemaan blogia kiinnostavaksi, koska sen kirjoitti juuri hän. Ei se niin mene. Painavampi syy tekemiselleen pitäisi aina löytää. Tsekkaa, olenko minä kenties löytänyt, ja anna palautetta. Alla olevasta palkista voit valita kuukauden ja vuoden, juttua riittää. Voit myös etsiä vieressä olevan hakusanapalkin avulla aiheita. Olen huomannut, että se ei toimi aivan täydellisesti mutta paljon löytyy silti.