Pakistanissa helisee

27.10.2009

Autosaattueessamme oli aina asemiehiä väijyssä. Usein myös letkan takana. Yksi lehtijutuista. Nimeni on kirjoitettu useimmiten väärin. Islamabad is Islam but not at all bad. I sense only hope in a place that has simply suffered enough. Together we can spread happiness too! Lyhyt tervehdys Islamabadista, jossa on jännittynyt ilmapiiri. Tänään pommi-isku tappoi yli sata ihmistä […]

Lue lisää

Motorcade factor

26.10.2009

Terkut Islamabadista. Saavuin Pakistaniin tänä aamuna hallituksen vieraaksi, tarkoituksena tavata maan johtoa ihmisoikeuksia koskevien asioiden merkeissä. Kyseessä ei ole parlamenttidelegaation matka vaan yksityisempi poliittinen visiitti.

Lue lisää

Nyt se alkaa!

22.10.2009

Juuri tulleen tiedon mukaan Tsekin presidenti Klaus hyväksyy Ruotsin tarjouksen poikkeuksista, jotka Lissabonin sopimuksessa Tsekille myönnetään. Tämä tarkoittaa välitöntä kuhinaa ja välitöntä sähköistymistä nimityspelissä, sillä nyt EU:n presidentistä ja korkeasta ulkoedustajasta tulee totta.

Lue lisää

Uuden sopimuksen seurauksia

13.10.2009

Mitä kuuluu Eurooppaan, on yleisin kysymys, jonka meppi saa Suomessa vastattavakseen. Kysymys on tietenkin läkähdyttävä – minut se saa aina tuntemaan oloni lamautuneeksi. Voisitko vähän tarkentaa, kerjään usein kysyjältä. Entinen kollegani Eva-Riitta Siitonen tapasi heittää kysymyksen takaisin: olemme nytkin Euroopassa, joten mitäs tänne kuuluu.

Lue lisää

Kuka presidentiksi?

20.7.2009

Eilen alkoi viimeinen työviikko Brysselissä ennen lomaa. Samalla se on ensimmäinen viikkomme uusilla matkustus- ja korvaussäännöillä. Vihdoin loppui se kyseenalainen tienaaminen, kuten rakas ex-kollegani Mikko Pesälä mepin lentomatkojen korvauskäytäntöjä aikoinaan tiivisti: "Ikinä en ole perseelläni näin paljon tienannut."

Lue lisää

MEP Korhola syksyllä Pakistaniin hallituksen vieraaksi

9.6.2009

MEP Eija-Riitta Korhola Lehdistötiedote 10.06.09 MEP Korhola Pakistaniin hallituksen vieraaksi Euroopan parlamentin jäsen Eija-Riitta Korhola (kok) matkustaa syyskuussa Pakistaniin maan hallituksen kutsumana. Hän tapaa matkallaan sekä pääministeri Yousaf Raza Gilanin että presidentti Asif Ali Zardarin.

Lue lisää

41 yötä vaaleihin: Pizzaa ja aivomyrskyä

26.4.2009

Maanantaina sain takaisin seuraani Shahbaz Bhattin, joka oli palannut takaisin Berliinistä ja Tukholmasta. Hän oli tavannut Angela Merkelin kabinettipäällikön Hermann Groehen, ja Ruotsissa hän puhui parlamentin ulkoasiainvaliokunnalle. Huomenna hän palaa Pakistaniin tavattuaan ensin Martti Ahtisaaren.

Lue lisää