Korhola The Timesissa: Valtaa ei saa jättää ääripuolueiden käsiin

13.5.2009

Eija-Riitta KORHOLA
Euroopan parlamentin jäsen
14.5.2009
Lehdistötiedote

Korhola The Timesissa: Valtaa ei saa jättää ääripuolueiden käsiin

Arvostettu brittilehti The Times julkaisi tänään Euroopan parlamentin jäsen, Kokoomuksen varapuheenjohtaja Eija-Riitta Korholan artikkelin, jossa hän kehotti brittiäänestäjiä välttämään ääripuolueita. Korhola vastasi artikkelillaan lehden aiemmin julkaisemaan Britannian konservatiivipuolueen entisen puheenjohtajan lordi Tebbitin kehotukseen olla äänestämättä pääpuolueita kesäkuun eurovaaleissa, jotta nämä saisivat näpäytyksen maata ravistelevassa kulukorvausskandaalissa.

"Vaikka olenkin erittäin pettynyt pääpuolueiden kansanedustajien kulukorvausskandaaliin, olen suorastaan kauhistunut lordi Tebbitin ehdotuksesta, että äänestäjien olisi tulevissa vaaleissa boikotoitava pääpuolueita", Korhola kirjoittaa.

"Tällaiset ehdotukset pelaavat suoraan ääriliikkeiden, ei-vakavasti otettavien ja jopa uusfasistien pussiin. Alhainen äänestysprosentti hyödyttää näitä liikkeitä, sillä ääriryhmät äänestävät aina ja jopa 2 %:n osuus kaikista mahdollisista äänistä takaa niille vaalimenestyksen. Vaikka jotkut brittikansanedustajat olisivatkin toimineet väärin kulukorvauksiensa suhteen, ei sitä voida verrata vihan, rasismin, pelon ja valheellisten tietojen levittämiseen, jota nämä ääriliikkeet harrastavat, ja niihin seurauksiin, joita tien avaamisella ääriliikkeille poliittiseen valtaan voi olla", painottaa hän.

Korhola esittääkin, että lordi Tebbit harkitsisi ehdotustaan uudemman kerran ja toivoo, että brittiäänestäjät katsoisivat asioita laajemmasta näkökulmasta, laittaisivat skandaaliotsikot oikeaan mittakaavaan ja äänestäisivät pitkän tähtäimen politiikan ja maltillisen linjan puolesta – olipa heidän poliittinen sävynsä mikä tahansa.

Eija-Riitta Korholan artikkeli The Timesissa: http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/letters/article6282496.ece

Lisätietoja:

Eija-Riitta Korhola, gsm: 040-5360326

www.korhola.com, email: eija-riitta.korhola@europarl.europa.eu

Miikka Nieminen, poliittinen avustaja, gsm: +32-473-392288

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *