Homostelevat kotkat

31.3.2000

Jo vuoden ajan olen saanut tuntea nahoissani, mitä on edustaa Kristillistä liittoa, tätä kaikkien vastustajien ja moralistien äitiä. Ennen olin hyvin koulutettu urbaani nuorehko nainen, jonka ei tarvinnut kärsiä liioista ennakkoluuloista. Nyt olen idiootti.

Ensin luulin minäkin, että he todella vastustavat kaikkea kiihkeästi. Siltähän tietysti näyttää. Toissa viikolla Salatut elämät, viime viikolla Ally McBeal, ja mitä tässä vielä ehtiikään ennen painoonmenoa. Nyt olen nähnyt, että asiassa on joskus toinenkin puoli. Tämän sanon yhtään vähättelemättä sitä ensimmäistä puolta, joka kieltämättä rassaa.

Lehdistö tarvitsee sankarinsa ja narrinsa jo pelkästään journalistisen jännitteen vuoksi. Kannattaa siis soittaa kristillisille ja kysyä, mitä mieltä he ovat mistä milloinkin. Joku aina haksahtaa ansaan ja ottaa tarjotun roolin vastaan, tai ei osaa rimpuilla irti toimittajan muotoilemasta lausunnosta. Homma toimii, toiset saavat julkisuutta, toiset päiviteltävää. Ja mistä keskinkertaiset kolumnistitkaan muuten saisivat jokapäiväisen leipänsä? Vähän jopa säälittää heidän kohtalonsa, jos kristilliset jonain päivänä onnistuvat pääsemään vanhasta nimestään ja ilmeestään.

Presidentin virkaanastujaispäivänä kuulin erään hallituspuolueen kansanedustajan kauhistelleen eduskunnan portaissa sitä, että saamme ateisti-lesbon presidentiksi. Minua huvitti: millainen meteli olisikaan noussut, jos tuo sammakko olisi päässyt kristillisen suusta. Hetkessä kommentti olisi ollut kaikkien huulilla, siihen ei olisi tarvittu edes pelättyä Echelonia.

Takavuosina Korkeasaaresta löydettiin merkillinen luonnonoikku, homoileva kotkapari. Toimittaja siitä soittamaan kristillisten kansanedustajalle ja kärttämään lausuntoa ”kauheasta esimerkistä lapsille tarkoitetussa puistossa”. Tämä työnsä keskeltä tavoitettu nainen hetken kakisteltuaan – ”enhän minä ole biologi” – sanoi, että onhan se vähän niinkin, merkillistä siis. Seuraavana päivänä lööppi kirkui kristillisen paheksuvan Korkeasaaren homokotkia. Ja totta kai näytti siltä kuin aloite olisi tullut kansanedustajalta itseltään.

Toisaalta, kuka käskee olemaan naiivi?

Tarinassa oli onnellinen loppu. Kotkapari paljastui tarkemmassa syynissä heteroiksi ja naisparka siirtyi Kokoomukseen.

Alueuutiset, Huhtikuu 2000

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *