Motorcade factor

26.10.2009

Terkut Islamabadista. Saavuin Pakistaniin tänä aamuna hallituksen vieraaksi, tarkoituksena tavata maan johtoa ihmisoikeuksia koskevien asioiden merkeissä. Kyseessä ei ole parlamenttidelegaation matka vaan yksityisempi poliittinen visiitti.

Lento PIA-yhtiön koneella meni hyvin, paitsi että podin ankaraa nuhakuumetta. Brittikollegani kauhisteli yhtiövalintaa ja sanoi lyhenteen tarkoittavan Please Inform Allah. Mutta mitäpä valittamista, vaikka palvelu olikin nuivaa ja jotenkin hymytöntä. Nukuin kipeänä sikeästi, joten en moisesta kärsinyt. Sain myös uuden version PIA:n oksennuspussista, ja ensimmäisen kerran tapahtui minulle sekin, että bisnesluokan matkstajille annettiin lahjaksi rannekello. Ei siis klassista toilettisettiä vaan kello peltirasiassa.

Luin hetken kuitenkin lehtiä. Daily Telegrafissa kerrottiin, että Britannian
ulkoministeri Miliband oli jyrähtänyt Blairin EU-presidenttiyden puolesta. Mutta aika erikoisin perusteluin, sillä hän käytti argumenttina juuri sitä mitä on pidetty Blairin ongelmana. Milibandin mukaan Blair pitäisi valita EU:n presidentiksi siksi, että tällä on "large motorcade factor". Blair toisin sanoen takaa EU:lle huomion; kun hän tulee paikalle, ovat saattueet suuret ja varotoimet pompöösejä – ja EU saisi mitä haluaa, huomiota. Ongelma vain on, että esimerkiksi Benelux-maat, jotk ovat suorastaan profiloineet EU-presidentin viran, eivät juuri tästä syystä Blairia halua – hän jättäisi varjoonsa Barroson ja varsinaisen (aiotun) tähden, uuden EU:n ulkoministerin.

Mietin, oliko Miliband tosissaan vai jekkuiliko. Milibandiahan on häntäkin vilautettu yhtenä nimenä, siinä tapauksessa, että jos presidenttiys meneekin konservatiiville ja ulkoministeriys presidentille.

No tuota ei voi tietää, kun ei näe Milibandin pään. sisälle

Ol miten oli, minäkin olen saanut tuta motorcade factoria tänään täällä. Lieneekö hyvä juttu vain huono, riippuu siitä millaiset itsemurhaiskijöiden aivoitukset ovat. Kävin juuri ulkoministerin puheilla, ja hän sanoi, että huomenna paikalle tulee Hillary Clinton. Mutta jos helisee, syy on aika ilmeinen. Palaan asiaan ja Pakistanin asioihin.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *