Bahrain ja erityisesti Nabeel Rajabin, Abdulhadi al-Khawajan ja Ibrahim Sharifin tapaukset

6.2.2014

Arvoisa puhemies, olemme käsitelleet Bahrainin tilannetta jo useamman kerran tässä parlamentissa viime kuukausien aikana. Emme tee sitä turhaan.

Haluaisin nostaa esille etenkin ongelmat ilmaisunvapaudessa. Bahrain on 165. maailman lehdistönvapaustilastoissa. Se on tippunut 66 paikkaa viimeisen neljän vuoden aikana. 44:ä journalistia ja 22:ta mediaa on rajoitettu pääsemästä Bahrainiin sitten helmikuun 2011. Bloggaajia, journalisteja ja sosiaalisen median käyttäjiä on häiritty ja ahdisteltu. Tämä on pakottanut monet myös itsesensuuriin. Yhdestä twiitistä voi joutua viideksi vuodeksi vankilaan tai maksamaan 10 000 euron sakot.

Bahrainin riippumattoman tutkintakomission raportin jälkeen Bahrainin viranomaiset ovat luvanneet toteuttaa uudistuksia, mutta tehtävää on vielä paljon. Ei käy päinsä, että arabimaiden yhteinen ihmisoikeustuomioistuin perustetaan maahan, joka ei kunnioita kansalaistensa perusoikeuksia. Siksi toivonkin, että tuomioistuimella on myönteinen vaikutus maan tilanteeseen.

Pyysin malttia ja ymmärrystä viime puheenvuorossani, nyt toivon toimia.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *