Tiedote: Korholan ajama päätöslauselma Intian kuolemanrangaistuksista hyväksyttiin täysistunnossa

24.5.2013

Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola (Kokoomus, Euroopan kansanpuolue) on onnistunut ajamaan päätöslauselmaehdotuksensa Intian kuolemanrangaistuksista täysistunnon äänestykseen. ”Kaikki ryhmät tukivat ehdotustani. Olen erittäin tyytyväinen!”, Korhola sanoo.

Prosessi alkoi aiemmin keväällä, kun ihmisoikeusjärjestöt tulivat tapaamaan Korholaa, ja kertoivat räikeästä Mohammad Afzal Gurun kuolemanrangaistustapauksesta. Gurua syytettiin logistisesta avustamisesta iskussa Intian parlamenttiin vuonna 2002. ”Gurun tapaus on vain yksi monista. Intia on ottanut kuolemantuomiot uudelleen käyttöön, ja maaliskuussa 2012 maa päätti epävirallisen kuolemanrangaistuskieltonsa. Tämä on huolestuttava kehityssuunta.”

EU on keskeinen toimija taistelussa kuolemanrangaistusta vastaan. Korholan päätöslauselman keskeisenä ajatuksena on, että EU jatkaa Intian painostamista pysyvän kuolemanrangaistuskiellon asettamisesta. Gurun rangaistus pantiin täytäntöön helmikuussa, mutta oikeusprosessi ei noudattanut kansainvälisiä mittapuita. Lisäksi Guru oli todennäköisesti syytön, eikä hänelle annettu oikeutta hakea armoa.

Korhola on erityisen tyytyväinen siihen, että tämä on ensimmäinen kerta useaan vuoteen, että Kashmirin rauhanprosessi mainitaan parlamentin päätöslauselmassa. Esityksestä äänestettiin torstaina, ja se hyväksyttiin suurella enemmistöllä.

Lisätietoja:

Eija-Riitta Korhola
+358 405360326

Share Button

1 kommentti artikkeliin “Tiedote: Korholan ajama päätöslauselma Intian kuolemanrangaistuksista hyväksyttiin täysistunnossa

 1. Tavallan oot oikeas, ehks tos tapaukses, mut jokasen maan oma asia onko kuoleman rangaistus
  voimas vai ei, se et EU:N pitäis paremminkin olla
  oikeusen mukaisen kuoeman rangaistiksen kannattaja,
  ei missään nimes vastustaja… vai voitko väittää et edesmennyt esim. ranskas sattunu ammuskelu tapaus ois ollu sellanen.

  Siin hyvin totes joku
  politikko et olio ihmisen ruumiis, et tosiaan pysty
  millään puolusteleen et kaikil ois oikeus elää, ees
  vankeudes, ei niin kun tääl on tyylinä, et tullaan vaiks uskoon ja ollaan niin katuvinaan…
  …ja ollaaqn niin kun ei mitään ois tapahtunu, vaiks ois murha kysees…

  Kuulostaako tutulta, onks se sit oikein…

  Jollain tavalla ittes pettämistä, kuoleman rangaistuksen poistaminen, osa tapauksist vaan on menny vituralles ja nyky menol menee jatkossakin ainskiin tällasis pentuvikasten paasaus valtiois…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *