Korhola ihmettelee Ville Niinistön backloading-vaatimuksia

21.5.2013

Kokoomuksen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola ihmettelee, millä valtuuksilla Suomen ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr.) vaatii uutta esitystä päästökaupan ns. backloadingista.

Euroopan parlamentti hylkäsi huhtikuun äänestyksessä komission backloading-esityksen ja palautti sen valiokunnan valmisteluun. Esityksen hyväksyminen olisi antanut komissiolle oikeuden vetää päästöoikeuksia pois huutokaupasta ja näin korottaa energian hintaa.

Yhdeksän EU-maan ympäristöministerit ovat antaneet yhteisen päätöslauselman, jossa he peräänkuuluttavat backloadingia uudelleen. Julkilausuma myös paljasti, että backloading-hankkeen taustalla on pysyvä päästötavoitteen kiristys. Ministerien joukossa on Suomen Ville Niinistö.

”Haluaisin tietää, missä ministerimme on saanut valtuudet allekirjoitukseensa. Hallitusohjelmasta se ei ainakaan tule, sillä sen mukaan teollisuuden taakkaa ei pitänyt enää lisätä”, kirjoittaa Korhola Iltalehden blogissa.

”Suomi on täyttänyt Kioton ilmastosopimuksen mukaiset päästörajoitukset ja jopa alittanut ne. Olemme siis tehneet kaiken asianmukaisesti. Backloadingin salliminen merkitsisi arvioiden mukaan noin miljardin lisälaskua Suomelle”, Korhola varoittaa.

”Valitettavasti joudun antamaan tunnustusta Perussuomalaisille siitä, että he ovat tunnistaneet joitakin niistä EU:n ilmastolainsäädännön epäkohdista, joiden vuoksi myös demariduunarit ovat menettäneen töitään. Toivoisin, että kaikki puolueet heräisivät pohtimaan, mitä järkeä on ilmastopolitiikassa, jolla siirretään saasteita muualle ja menetetään työpaikkoja. En usko puolueiden nykyisen kannatuskriisin tulevan sukupuolijakaumasta, vaan siitä, että ilmastopolitiikan virheet alkavat kasvavassa määrin ärsyttää suomalaisia.”

Korhola on EU-parlamentin ympäristövaliokunnan jäsen sekä teollisuus, tutkimus- ja energiavaliokunnan varajäsen. Hän on parhaillaan ehdolla vuoden MEP Award -palkinnon saajaksi energiapolitiikan alalta.

Linkki blogiin: http://blogit.iltalehti.fi/eija-riitta-korhola/

Lisätietoja: Eija-Riitta Korhola, gsm 040-536 0326

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *