Korhola ehdolla vuoden mepiksi

14.5.2013

Kokoomuksen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola on ehdolla vuoden energiamepiksi Euroopan parlamentin vuotuisessa MEP Awards -äänestyksessä.

Korhola on toiminut EPP-ryhmän pääneuvottelijana päästökauppajärjestelmän backloadingia koskevassa parlamentin mietinnössä. Hänen kantansa voitti parlamentin historiallisessa täysistunnossa, kun ensimmäistä kertaa komission ilmastopolitiikkaa koskeva esitys palautettiin valiokuntaan.

”Komission esityksestä olisi seurannut sähkön hinnannousu niin kuluttajille kuin teollisuudelle. Laman aikana se olisi ollut turha riski. Sain valtavasti onnitteluja voitosta”, toteaa Korhola. ”Uskon, että ehdokkuuteni on kiitosta tästä samasta työstä.”

Korholan ohella muita suomalaismeppejä ei ole ehdolla tämänvuotisessa äänestyksessä. Korhola on myös ainoa suomalaismeppi, joka on tähän mennessä palkittu vuoden meppinä. Euroopan parlamentin jäsenet valitsivat hänet vuonna 2009 niinikään vuoden energiamepiksi.

The Parliament Magazinen vuosittaisessa Mep Awards -äänestyksessä valitaan eri politiikkalohkojen ansioituneimmat mepit kolmen ehdokkaan joukosta. Lopullisen äänestysvalinnan tekevät parlamentin jäsenet.

Korhola on parlamentin ympäristövaliokunnan jäsen sekä energia- ja teollisuusvaliokunnan varajäsen.

Lisätietoja:
Eija-Riitta Korhola, gsm 040-536.0326

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *