Euroopan unionin ydinvoimalaitosten riski- ja turvallisuusarvioinnit (”stressitestit”)

14.3.2013

Kannatan ehdottomasti ydinvoiman turvallisuuden kehittämistä maksimiinsa ja äänestin siksi mietinnön puolesta – olkoonkin ettei tämä kuulu EU:n vaan jäsenvaltioiden vastuulle. Tämä vain samalla luo näkökulmavirheen.

Kunpa joskus me veisimme vaikkapa hiilivoiman samankaltaisen tarkastelun alle: sen aiheuttaman säteilyn, sen aiheuttamat hiukkaskuolemat. Nyt Eurooppa lisää tuntuvasti hiilivoimaa samalla kun se ajaa alas ydinvoimaa. Hiilivoimaa otetaan jopa uusiutuvien säätövoimaksi, mikä on silkkaa hulluutta. Kuka kantaa huolta niistä tuhansista ihmisistä, jotka kuolevat ennenaikaisesti tämän energiavalinnan vuoksi?

 

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *