Arafat Jaradatin tapaus ja palestiinalaisvankien tilanne Israelin vankiloissa

14.3.2013

Laatija.

Arvoisa puhemies, riippumatta siitä äänestääkö yhteistä tai ryhmämme päätöslauselmaa palestiinalaisvangeista, olemme yksimielisiä siitä, että osapuolten on noudatettava tiettyjä periaatteita. Niistä tärkein on väkivallasta ja kiihkoilusta pidättäytyminen ja toinen kansainvälisen oikeuden kunnioittaminen.

Kuten presidentti Shimon Peres muistutti, on tavoitteena yhä kaksi valtiota, joissa sekä israelilaiset että palestiinalaiset voivat elää väkivallatonta elämää. Molempien osapuolten on osoitettava tämä halu käytännössä.

Palestiinalaisten keskuudessa puhutaan jo kolmannesta intifadasta, mikä ei ole kenenkään etu. Väkivalta ei ole ratkaisu Arafat Jaradatinkaan tapauksessa. Vaikka poliittinen tilanne on vakava, on vankeja kohdeltava ihmisarvoisesti. Lähes jokaisella palestiinalaisella on vangittu sukulainen tai ystävä, ja on ymmärrettävä, että tilanne on herättänyt tunnereaktion.

Emme voi kuitenkaan ulkopuolisen silmin kertoa, mitä vankilassa on todella tapahtunut, ja tapaus on tutkittava perinpohjaisesti. Halusimme myös varmistaa, ettemme tee ennakko-olettamuksia kaikkien palestiinalaisten vankien vapauttamisesta. Jokainen tapaus on tutkittava erikseen. Todelliset vangit tulee kuitenkin vapauttaa.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *