Ihmisoikeuksista vastaava EU:n erityisedustaja

12.6.2012

Arvoisa puhemies, olin aikoinaan ulkoasiainvaliokunnan jäsen, silloin kun siellä oli erityinen ihmisoikeusalivaliokunta. Joskus kävi sitten niin, että kun me nostimme varsinaisessa ulkoasiainvaliokunnassa esiin jonkin ongelman, sanotaan vaikkapa ongelman Kiinan kanssa käytävässä talousyhteistyössä, niin joku sitten valiokunnassa aina muisti sanoa, että mitä me niitä täällä käsittelemme, meillähän on sitä varten erityinen alivaliokunta. Eikä tämä tietenkään ollut tarkoitus, että ihmisoikeuksista tulisi sellainen alue, joka ghettoutuu, siirtyy sivuun, eikä pääse varsinaiselle politiikanagendalle. Päinvastoin tarkoitus oli, että ihmisoikeuskysymykset saisivat ansaitsemansa huomion ja pääsisivät todella esiin.

Arvoisa korkea edustaja Ashton, nyt olin valtavan tyytyväinen, että Te ilmaisitte halunne sekä sitoutua yhteistyöhön että suorastaan edellytitte sitä. Ilman tätä asennetta meidän ei kannata harkita ihmisoikeuksista vastaavan erityisedustajan tehtävän perustamista.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *