Nyt saatiin toinen Sailas

8.5.2012

TEM:n ylijohtaja Esa Härmälä on herättänyt tänään huomiota suorasukaisella puhetavallaan, jota ei useinkaan virkamiehen suusta kuule. Härmälä totesi Lahdessa järjestetyssä jätteen energiakäyttöä käsittelevässä seminaarissa Suomen olevan vapautumassa ”vihreästä valheesta”.

On virkistävää, että joku muukin kuin Raimo Sailas uskaltaa puhua suoraan, kun kerran asiaperusteita riittää. Meillä on vaikka kuinka paljon näyttöä siitä, että ympäristöliikkeen jäykkäniskainen suhde jätteen energiahyötykäyttöön on silkka ympäristö- ja ilmastovahinko. Itse olen pauhannut aiheesta viimeiset seitsemän vuotta. Tässä linkki ensimmäiseen avautumiseeni: ”Saako luvan olla järkevä 11/2005”.

Lyhyesti kyse on siitä, että ympäristöjärjestöt ovat vastustaneet jätteen energiahyötykäyttöä, koska sen on pelätty lisäävän jätteen määrää. Käytäntö ei kuitenkaan ole osoittanut, että nuiva suhtautuminen jätteen syntyyn auttaisi ehkäisemään sitä. Siksi totuutta pitää katsoa silmiin, ja on otettava talteen jätteen energia sen eri muodoissa, silloin kun muuta ei enää voida.

Hyvä Härmälä!

Share Button

1 kommentti artikkeliin “Nyt saatiin toinen Sailas

  1. Moikka! -Kun kerta Sailaksen sanotaan olevan koneiston vaikutusvaltaisin virkamies, niin miksei hän sitten saa edes tällaiseen asiaan vauhtia koneistossa? Päivänselvää jarrutouhua tämä siis.
    Tänä päivänä tuli myös EKP:n ”odotettu” täyskäännös suhteessaan Kreikkaan…-Tsekkaapa, mitä taannoin sanoin, mitenkä EU:n pitäisi suhtautua siihen, millä tavoin Kreikan päitäisi lähteä pois EU:sta, EU:n menettämättä kasvojaan asiassa. -Taas ollaan myöhässä asiasta, taas viivyteltiin. Damage has done…ja kärsijöitä ovat kaikki, eniten kreikkalaiset. -Olisi saanut EU-yhteiselo juontaa alkunsa maailmansotien jälkeisiltä trauma-ajoilta…oliskohan se auttanut syvemmän yhteiselon syntyä, ja nimenomaan sieltä sossu- ja terveyspuolelta alkaen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *