Swift-sopimus

11.2.2010

Tänään torjuin äänestyksessä Swift-sopimuksen pankkitietojen jakamisesta Yhdysvaltojen kanssa terrorismin torjunnan alalla. Sopimus ei suojele EU:n kansalaisia tarpeeksi hyvin; sitä on parannettava tietosuojan osalta. Tämän sopimuksen mukaan ei esimerkiksi tarvita oikeuden päätöstä tietojen saamiseksi. Tietosuoja on yksi perusoikeuksistamme.

Ihmisoikeuksien kunnioittaminen on erittäin tärkeää, ja niiden puolustaminen on keskeinen osa työtäni Euroopan parlamentissa. Samalla katson, että tarvitsemme toimia, joilla edistetään terrorismin torjuntaa yhdessä Yhdysvaltojen kanssa; se ei kuitenkaan saa tapahtua perusoikeuskirjan kustannuksella. Swift-sopimuksen hylkääminen on merkittävä hetki Euroopan parlamentin historiassa. Sillä lähetetään selvä viesti: Euroopan parlamentti käyttää Lissabonin sopimuksessa sille annettua valtaa demokratian hyväksi puolustamalla ja suojelemalla kansalaisten oikeuksia. Komission on osoitettava kaikessa uudessa tiedonvaihdossa Yhdysvaltojen kanssa, että siinä on oikea tasapaino terrorismin torjunnan ja kansalaisten yksityisyyden kunnioittamisen välillä.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *