Lipposen energiapoliittista pääsiäisäksyilyä tulisi kuunnella

10.4.2009

LEHDISTÖTIEDOTE 11.04.2009, Eija-Riitta Korhola

kokoomuksen varapuheenjohtaja yhtyy lipposen pääsiäisäksyilyyn:
-energialinjaukset tulevat ratkaisemaan hallituksen onnistumisen

Lipposen perusteltua kritiikkiä hallituksen energiapolitiikasta olisi aihetta kuunnella eikä pysähtyä muihin yksityiskohtiin, sillä juuri epäviisaat energiaratkaisut tulevat uhkaamaan hallituspuolueiden menestystä tulevaisuudessa, kun seuraukset alkavat selvitä kansalaisille arvioi Kokoomuksen varapuheenjohtaja, europarlamentaarikko eija-riitta korhola.

Korhola pitää Lipposen tavoin ongelmana hallituksen tuulivoimapäätöksiä. – Massiiviset satsaussuunnitelmat kannattamattomaan tuulivoimaan ovat huonoa politiikkaa, kun tiedetään, että kansa maksaa sen kohonneena sähkönhintana ja sitä loogisesti seuraavana työttömyytenä. Ympäristöhyöty on kuitenkin hyvin kyseenalainen: maisema- ja meluhaitat sekä haitat eliöstölle jo tiedetään, mutta huonoin uutinen on viimeaikainen tutkimusnäyttö, jonka mukaan tuulivoima kasvattaa käytännössä hiilivoiman osuutta. Liian usein näin tapahtuu säätövoimatarpeen vuoksi.
– Tuulivoiman mallimaa Tanska on kasvattanut hiilidioksidipäästöjään, samoin tuulivoimaan voimakkaasti investoiva Saksa satsaa yhtä massiivisesti hiilivoimaan. Britanniassa tuulivoiman rahoittajat ovat kaikkoamassa kannattamattomuuden vuoksi.

– Tanskan sähköntuotantohinnat ovat Euroopan kalleimmat ja maan omat poliitikot ovat alkaneet kuvata tuulivoimaa katastrofina. On vahinko, jos meillä mennään samaan suuntaan ottamatta kokemuksista opiksi. Kaavaillulla massiivisella lisärakentamisella hallitus uhraa ainutlaatuista rannikkomaisemaa tilapäisen energiatrendin merkeissä – vailla mitään takeita aidosta ympäristöhyödystä. Sallivatko kansalaiset tämän pelleilyn seurauksitta, varsinkin kun syöttötariffeilla nostettaisiin sähkönhintaa, Korhola kysyy.

Korholan mukaan tilalle tarvitaan tasapainoista panostusta kaikkeen päästöttömään energiaan, jotta voitaisiin taata sekä päästöjen vähentäminen että sähköntuotannon omavaraisuus.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *