Miksi varapuheenjohtajaksi jatkokaudelle?

18.5.2008

thumb___pic001166

Helsingin Kokoomuksen piirihallitus asetti minut 19.5.08 ehdolle varapuheenjohtajaksi jatkokaudelle 2008-2010. Valinta tehdään Kokoomuksen puoluekokouksessa Tampereella 13-15.6.08

Kulunut kaksi vuotta varapuheenjohtajana on rohkaissut minua tarjoutumaan jatkoon. Meppien ja puoluejohdon tiivis yhteistyö lisää varmasti Kokoomuksen poliittista lihasvoimaa, kun europarlamentin valta on vain kasvussa. Ilmasto- ja energiapolitiikan merkitys kasvaa sekin, ja haluan olla palvelemassa aikaansa seuraavaa Kokoomusta tällä saralla. Haluan myös olla edesauttamassa Jyrki Kataisen tietä Suomen seuraavaksi pääministeriksi.

Parasta ja innostavinta on kentän palaute, kun olen saanut kiertää varapuheenjohtajana. Koen, että Kokoomuksessa yhdistyy sydämellisyys, raikkaus ja tuoreet ideat, ja on ollut ilo saada olla mukana oivaltamassa niitä.

Kaksi vuotta sitten pyrkiessäni puoluejohtoon perustelin ehdokkuuttani, että haluan olla osaltani vaikuttamassa niihin mielikuviin, joita Kokoomuksesta ja sen tavoitteista julkisuudessa esiintyy.

Omalle liittymiselleni Kokoomuspuolueeseen lähes viisi vuotta sitten oli aivan keskeistä se, että puoluetta koskevat stereotypiat saivat mahdollisuuden murtua. Minulta on kysytty monta kertaa, kuinka kuinka voin ajaa ihmisoikeuksia, heikompien ja ympäristön asiaa Kokoomuksessa? Vastaan: miksi en? Ollessani kehitysyhteistyöalalla totuin siihen, että ankarinkin vasemmistolainen piti kehityksen avaimena pienyrittäjyyttä ja mikroluottoja. Kun ihmiset saavat kannusteen ja mahdollisuuden yrittää, kehitystä ei voi estää. Ehdotan logiikkaa: miksei sama pätisi täälläkin?

Otan siis kokoomuslaisena kaikki oikeuteni tavoitella oikeudenmukaisuutta ja puolustuskyvyttömän asialla oloa. Se on mielestäni ainoa asia, joka vallankäytön oikeuttaa. Ja koska jokainen päätyy heikoksi ennemmin tai myöhemmin, olisikin hulluutta luoda yhteiskuntaa, joka kampittaa lopuksi.

Ja itse asiassa, olen iloinen kun huomaan, että Kokoomus on voinut viime vuosina murtautua ulos siitä roolista, joka sille toistuvasti yritettiin antaa. Olemme ottaneet oikeuden määritellä itse omat arvomme ja tavoitteemme.

Miksi Kokoomus? Olen koko aikuisikäni, siitä lähtien kun opiskelin nuorena Wienissä ja tutustuin eurooppalaiseen politiikkaan, pitänyt itseäni kristillisdemokraattina sanan eurooppalaisessa merkityksessä: haluan politiikkaa, jossa yhdistyy liberalismin vapaus ja sosiaalinen, lähimmäisestä välittävä ihmiskäsitys. Kristillisdemokraatille Kokoomus on luonteva valinta monesta syystä. Euroopassa olemme veljespuolueita, kuulumme samaan poliittiseen kristillisdemokraattisten kansanpuolueiden perheeseen.

Yksi itselleni tärkeä seikka on Kokoomuksen älyllinen rehellisyys. Se on puolue, joka ei ole milloinkaan hirttäytynyt liian kiinteästi keinoihin tai betonoinut politiikan agendaansa, vaan pitää tavoitteet ohjenuoranaan. Muuttuvassa maailmassa politiikan keinot ovatkin kertakäyttötavaraa, ja ne muuttuvat rasitteiksi, jos niiden nimiin on vannottava silloinkin, kun uusissa olosuhteissa oikeudenmukaisuuden ja hyvinvoinnin vaatimus edellyttäisi aivan toisia toimenpiteitä. Kokoomus on oikea puolue sille, joka haluaa tavoitella hyvää ja oikeudenmukaista yhteiskuntaa muuttuvassa maailmassa.

Selaa kolumnipakettia! Siitä käy hyvin ilmi, minkä sortin kokoomuslainen olen.

Lue linkki KUKA ER, jossa on tarkempi esittely ehdokkaasta

thumb___pic001169

Sydän paikallaan – järki juoksee

Haluan olla mukana rakentamassa Kokoomusta, jossa yhdistyy

•YKSILÖN VAPAUS JA SOSIAALINEN VASTUU LÄHIMMÄISESTÄ
Hyvä politiikka lisää valinnanmahdollisuuksia, ei tiedä toisten puolesta, mutta kantaa huolta heikoimmista: jokainen meistä päätyy heikoksi ennemmin tai myöhemmin. Olisi hulluutta luoda yhteiskuntaa, joka kampittaa lopuksi.
•JÄRKEVÄ JA VASTUULLINEN YMPÄRISTÖPOLITIIKKA
Järkevä ympäristöpolitiikka on pitkälle katsovaa vastuunkantoa ja kokonaisuuksien hahmottamista, ei hurahtelua hetken trendeihin. Olemme kantaneet ympäristövastuuta jo silloin kun vihreä merkitsi vain väriä.
•UUDISTUMISKYKY JA VAHVA ARVOPERINTÖ
Fiksu puolue on havainnut, että maailma muuttuu. Keinoja kannattaa tarkistaa ja päivittää, mutta arvoja ei kannata vaihtaa. Ne kantavat meitä ja luovat turvaa.
•SYDÄMELLISYYS, RAIKKAUS JA TUOREET IDEAT
Uskottava puolue on aito. Olen ylpeä siitä joukosta jota tapaan kentällä, sydämellisistä, innostuneista ihmisistä. Toivo on totta: yhdessä tekeminen ja halu parantaa maailmaa luo aitoa intoa.
•ROHKEUS JA NÖYRYYS
Viisas puolue myöntää virheensä, ja ottaa niistä opikseen. Energiaa ei tuhlata teeskentelyyn vaan se käytetään uudistumiseen.
•ISÄNMAALLISUUS JA KANSAINVÄLISYYS
Kypsä puolue hyödyntää resurssinsa ja sen poliittisen lihasvoiman, joka meillä kansainvälisissä yhteyksissämme on. Yhdessä olemme vahvempia kuin yksin.

On ollut ilo ja kunnia saada olla puoluejohdossa mukana osana rakentamassa kasvavaa, raikasta, uudistumiskykyistä ja vahvasti arvoihin nojaavaa Kokoomusta, joka uskaltaa ja oivaltaa. Kiitos luottamuksesta, tarjoudun edelleen palvelukseen.
Eija-Riitta

Eija-Riitta Korhola, s.15.06.1959
– Kokoomuksen varapuheenjohtaja
– europarlamentaarikko
– filosofian lisensiaatti
– 3 lapsen, oikeastaan jo aikuisen, äiti
– kirjoittaja, toimittaja, kouluttaja
– Euroopan kansanpuolueiden ilmasto- ja energiavastaava

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *