Euroopan kansanpuolueen (EPP) ilmastovastaava Eija-Riitta Korhola: Ilmastohaasteeseen löydettävä globaalit vastaukset

1.7.2007

EUROOPAN KANSANPUOLUEEN JA
EUROOPAN DEMOKRAATTIEN RYHMÄ
EUROOPAN PARLAMENTISSA (EPP-ED)
www.epp-ed.eu

Eija-Riitta KORHOLA
Euroopan parlamentin jäsen
Kokoomuksen varapuheenjohtaja

Bryssel, 2.7.2007
Lehdistötiedote – julkaisuvapaa heti

Euroopan kansanpuolueen (EPP) ilmastovastaava Eija-Riitta Korhola: Ilmastohaasteeseen löydettävä globaalit vastaukset

Euroopan parlamentin jäsen Eija-Riitta Korhola, joka johtaa Euroopan kansanpuolueen EPP:n ilmastotyötä, esitteli viikonvaiheessa Kreikan Ioanninassa kokoontuneille Euroopan keskustaoikeistolaisille puolueille ilmastoraporttinsa ensimmäisen osan, joka keskittyy ilmastonmuutoksen analysointiin. Samassa yhteydessä järjestetyn Euroopan kansanpuolueen ja sen kreikkalaisen jäsenpuolueen Nea Demokratian (Uusi demokratia) ympäristökongressin pääpuhujana oli Kreikan pääministeri Kostas Karamanlis.

"Kiistattomat tieteelliset näytöt ovat osoittaneet maapallon lämpötilan nousseen eikä tarvitse edes matkustaa komission puheenjohtaja Barroson tavoin Grönlantiin havaitakseen, että ilmastonmuutos on tosiasia", Korhola totesi. "Ilmastohaasteeseen vastaaminen on yhteinen vastuumme, eikä EU voi yksin kantaa tätä taakkaa. Tarvitsemme kokonaisvaltaista lähestymistapaa, joka perustuu päästöttömään, uusiutuvaan ja kustannustehokkaaseen energiaan niin länsimaissa kuin kehittyvissäkin talouksissa. Voimme onnistua rajoittamaan ilmaston lämpenemistä vain saamalla aikaan ympäristön kannalta vaikuttavia ja kustannustehokkaita kansainvälisiä sopimuksia. Mitä paremmin tässä onnistumme, sitä paremmat tulokset saamme aikaan ilmaston kannalta", Korhola vakuutti.

Euroopan kansanpuolueen puheenjohtaja, Belgian entinen pääministeri Wilfried Martens totesi EPP:n ilmastopolitiikan tavoitteena olevan yhdistää taloudelliset realiteetit ekologiaan. Hän ilmaisi tyytyväisyytensä Korholan työhön: "Eija-Riitta Korholalla on täysi tukeni EPP:n ilmastopolitiikan valmistelutyössä. Olen vakuuttunut siitä, että niin EPP puolue, kuin EPP-ED ryhmä Euroopan parlamentissakin antavat voimakkaan panoksensa, jotta globaalin ilmastohaasteeseen löydetään vahva eurooppalainen vastaus."

Eija-Riitta Korhola on jäsenenä myös Euroopan parlamentin väliaikaisessa ilmastonmuutosvaliokunnassa.

Lisätietoja:

Eija-Riitta Korhola, p. +32 2 284.5472, email: eija-riitta.korhola@europarl.europa.eu, https://www.korhola.com

Poliittinen avustaja Miikka Nieminen, p. +32 2 284.7472, gsm. +32 473 39.22.88

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *