Mauri ihastutti

12.7.2006

thumb___pic000791

Maurin tunnistaa turkoosinsinisestä kravatista

Aamu alkoi hyvin pirteästi. Ministeri Pekkarinen kävi ympäristövaliokunnassa puhumassa REACH-asetuksesta. Lyhyt mutta rohkean suorasukainen puhe. Lyhyt esittelypuhe kielii jonkinlaisesta rohkeudesta – mies on valmis jättämään peliaikaa myös parlamentin kysymyksiä varten.

Niitä tulikin melkoisesti, sekä REACHia että päästökauppaa koskien. Edustaja Hassi esitti omassa kysymyksessään virheellisiä väitteitä Suomen harjoittamasta yliallokoinnissa päästökaupassa; Pekkarinen torjui ne täysin, hyvin perustellen.

Olen ollut hyvin tyytyväinen kaikkiin ministereihimme, joita olen päässyt kuulemaan, mutta on pakko antaa erityistunnustus Mauri Pekkariselle. Hän oli pätevä, suora ja rohkea. Syytä ihailla, sillä sellaista puhetta neuvoston edustajalta parlamentin edessä ei aina saa.

thumb___pic000792

Puheeenjohtaja Florenzin kravatti on oranssi.

thumb___pic000794

Valiokunta noteerasi, että kyseessä on pelimies, joka pitää jengin hereillä

Ympäristövaliokunta jatkui tiiviillä äänestelyllä, mutta kun pääsin hommasta irti, kävin kurkistamassa suomalaista naiskauneutta kulttuurivaliokunnan puolella. Ministerit Huovinen ja Saarela olivat tenttivuorossa. Molemmat esiintyivät hienosti, Huovinen suorastaan loisti; vaikutelmani oli että heistä pidettiin.

thumb___pic000797

Huovinen vihreä, Saarela mustanpuhuva

Esiintymiset taitavat olla pidetty tältä kesältä. Me kokoomuslaiset olemme pitäneet toisemme hyvin ajan tasalla näissä kuulemisissa. Avustajamme ovat tehneet raportteja tenteistä, ja niitä on laitettu
tiedoksi toisillemme. Yhteenvetona voi sanoa, että kaikki on mennyt hyvin, paikoin suorastaan erinomaisesti. Suomi on aloittanut hienosti.

Ja suokaa nyt anteeksi pinnallisuuteni etukäteen, mutta ei voi olla kiinnittämättä erityistä huomiota upeisiin naisministereihin. Ensinnäkin lukumäärällisesti runsaaseen naispitoisuuteen mutta myös tämän joukon tyylikkääseen olemukseen. Luhtasen olen kehunut jo aiemmin, mutta silmäniloa on kyllä jokaisessa. Mm. Filatovilla oli erittäin staili kampaus ja lasit, Huovisella hyvin tyylikkäitä asuvalintoja.

Tämä kielii toivottavasti jostakin kulttuurimuutoksesta. Minusta on välillä tuntunut, että pohjoismaisessa politiikassa tyylittömyys on melkein hyve ja hyvä pukeutuminen tulkitaan helposti substanssin puutteeksi ja kepeäksi poliittiseksi painoarvoksi. Euroopassa tätä rankaisumentalitettia ei ole, mutta heti ruotsalaisissa naispoliitikoissa sen näkee ja kokee – arkisuus on arvossaan.

Tosin tänään en ole yhtään kukaan aukomaan suutani tästä aiheesta. Rönttään farkut jalassa, tavallaan työtapaturma, jolle on painavat syyt. Toisaalta tietty lomameininki mahdollistaa sen – talo on jo puolityhjä. Kesän viimeinen viikko on casual week.

Työt siis on pian tehty. Iltapäivällä puhutaan vielä valiokunnissa biodieselistä, jätteestä ja REACHista. Yksi kolumni pitää kirjoittaa ja ehkä jotain muutakin vielä. Menemme tänä iltana puolisoinemme Alexin luo pihajuhliin. Sitten lennämme huomenna Suomeen, ja pistän aivot narikkaan.

Unohdan vähäksi aikaa työt ja blogit. Palindromejakaan en lupaa päivittää, vaikka ne ovat lystiä eikä työtä – en kuitenkaan ehkä koske tietokoneeseen kuin silloin tällöin. Nautin perheestä, kirjoista, veneestä, Porin jazzeista, pihatöistä mökillä. Hekumoin jo etukäteen, kuinka monta vanhaa huonekalua saan kunnostettua mökin pihalla, toivottavasti auringonpaisteessa.

Hyvää lomaa!

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *