Lisää ministereitä

11.7.2006

thumb___pic000782

Liikenneministeri Susanna Huovinen järjesti vastaanoton tiistai-iltana

Suomen juhlaviikot parlamentissa jatkuvat. Tämä on kevätkauden viimeinen viikko ennen lomaa ja siksi valiokunnat ovat tavallista autiompia – mutta hyvin kiinnostavia, sillä Suomi linjaa puheenjohtajuuskautensa sisältöä. Hyvältä näyttää ja kuulostaa. On myös paikallaan mainostaa Suomen puheenjohtajuuskauden kotisivuja eu2006.fi, jotka ovat mielestäni edustava ikkuna Suomeen.

Tiistaina Paula Lehtomäki kävi perussopimusvaliokunnassa. Siitä paikalla ollut Alex kirjoittaa blogissaan enemmän.

Tiistai-iltana Susanna Huovinen kutsui sekä suomalaismepit että liikennevaliokunnan jäsenet vastaanotolleen. Tänään hän debytoi parlamentille.

thumb___pic000783

Lasse Lehtinen, Susanna Huovinen ja rauhallinen poseeraus. Lasse sanoi jättäneensä solmion kotiin saadakseen puheenjohtajuuskauden virallisen solmion – mutta ei kuulunut, ei näkynyt. Mistähän niitä saa?

thumb___pic000784

Mutta minä pidin enemmän tästä kuvasta.

Keskiviikkoaamuna menin ulkoasiainvaliokunnan kokoukseen, jossa Erkki Tuomioja esitteli Suomen puheenjohtajuuskauden tavoitteita ulko- ja turvallisuuspolitiikan alalta. Tuomiojan puhe löytyy tästä linkistä.

thumb___pic000785

thumb___pic000786

Kollega Berndt Posselt kuuntelee keskustelua ja lukee artikkelia "Verstehe Merkel nicht"

Tuomioja puhui koko ajan sujuvaa englantia ja pärjäsi kaikin puolin suvereenisti. Hän on kiistatta Suomen pj-kauden ykkösministeri.

thumb___pic000787

Kriittisimmät kysymykset esittivät kollegani Ari Vatanen ja virolainen Tunne Kelam. Aiheena oli Suomen Venäjä-politiikka.

thumb___pic000788

Ulkoasiainvaliokunnasta menin hetkeksi kuuntelemaan Huovista liikennevaliokuntaan. Hän oli pätevän oloinen, ja lisäpisteitä herutan tyylikkäästä olemuksesta.

thumb___pic000789

Ministeri Enestam esitteli Suomen tavoitteita Ympäristövaliokunnassa. Oma kysymykseni hänelle koski Itämeren tutkimusohjelman tukemista.

Ympäristövaliokunnassa esittäytyi ministeri Enestam. Se oli hyvä esiintyminen, ja yhden hyvän uutisen sain häneltä lypsettyä ulos. Valittelin taannoin 30.6. blogissani, ettei Suomi ole asettunut tukemaan Itämerta käsittelevää tutkimusohjelmaa Bonus for the Baltic Sea. Puhuminen ja Akatemian lobbaus on tehonnut – nyt Enestam ilmaisi julkisesti tuen siitä kysyessäni. Toivon, että tämä merkitsee hyvää uutista ja että lopulta ohjelmalle saadaan erityisasema.

Korostin että Itämeri on nyt politisoitava niin, että se ymmärretään laajentumisen poliittiseksi testiksi. Jos voimme osoittaa, että laajenemisesta on konkreettista hyötyä, ja Itämeren kuntoon saadaan positiivinen käänne, ehkä EU:n suosio kansalaisten keskuudessa kasvaa.

thumb___pic000790

Valiokuntakokouksen jälkeen oli Enestamin isännöimä cocktail-tilaisuus. Kollegani Hans Blokland juttelemassa ministerin kanssa

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *