Kataisen vastuulle EPP:n Venäjä-suhteet ja Korhola energiatyöryhmän johtoon

15.6.2006

Kokoomuslaisilla on vahva ote Euroopan kansanpuolueen (EPP) toiminnassa. Hiljattain EPP:n varapuheenjohtajaksi valittu Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen vastaa Venäjä-politiikasta ja tuore Kokoomuksen varapuheenjohtaja Eija-Riita Korhola vetää energiatyöryhmää.

Brysselissä pidetyssä keskusta-oikeistolaisten pääministerien ja oppositiojohtajien huippukokouksessa Kataiselle määriteltyyn vastuualueeseen kuuluvat sekä EU-Venäjä -politiikka että EPP:n puoluesuhteet Venäjälle.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola puolestaan nimitettiin johtamaan EPP:n energiapoliittisen ohjelman valmistelua yhdessä entisen Euroopan komission energia- ja liikennepolitiikasta vastanneen varapuheenjohtajan Loyola de Palacion kanssa.

Yhtenäisen eurooppalaisen energiapoliittisen linjan etsimen on keskeinen ajankohtainen haaste Euroopan unionille. Suuri riippuvuus energiatuonnista, Venäjän viimeaikaiset toimet ja huoli ilmastomuutoksesta pakottavat jäsenmaat etsimään parempaa yhteisymmärrystä tulevaisuuden energiapolitiikalle. Euroopan kansanpuolueessa keskustelua aiheesta on pitänyt esillä erityisesti Saksan liittokansleri Angela Merkel.

Kataisen ja Korholan vastuualueiden myötä Kokoomuksella on keskeinen rooli Euroopan suurimman poliittisen liikkeen Venäjä-suhteiden sekä energiapolitiikan muotoilussa.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *