Olmipuheet ja seksinmyynti

2.4.2006

Tulin eilen lämpimän keväisestä Roomasta Suomeen. Kevät oli Roomassakin myöhässä mutta sentään hempeässä kukkimisvaiheessa. Laskeutuessa Suomen talvi tuntui jo suoraan sanoen aika pitkältä – maa oli yhä aivan luminen. (Alan kai kohta ottaa tämän kelin henkilökohtaisesti.) Vuosi sitten huomasin Helsingissä kevään ensimmäiset sinivuokot 3. huhtikuuta – nyt toivon, että ehtivät edes äitienpäiväksi.

Lentokoneessa luin viikonlopun lehdet ja urakka jatkui tänään, kun lensin kohti Strasbourgia. Poliitikkojen blogit ovat päivittäinen puheenaihe. Jos joku ei tiennyt, kuka on Susanna Rahkonen (sd), se on nyt tullut selväksi railakkaan blogikielen vuoksi. On tietenkin sääli, jos tehokkain reitti julkisuuteen ja äänestäjien tietoisuuteen ovat ilkeät ulkoista olemusta koskevat huomiot. Poliittisesta kulttuurista se antaa matalamielisen kuvan. Lasten äitinä minua masentaa. On taas aika vaikeaa puhua koulukiusaamista vastaan – suuri osahan siitä on ulkonäköön kohdistuvaa murhaavaa nolaamista – jos aikuiset antavat tällaisia esimerkkejä. Ja lehdistö palkitsee homman kiitoksella, ainakin Hesarin Sunnuntaisivut. (Tosin on sanottava, että hänen bloginsa on normaalisti poliitikkojen parhaasta päästä.)

Tätä en sano mitenkään riemurinnoin, mutta pakko kysyä sitäkin, liittyykö tämä puolueeseen. Koulukiusataanko Keskustaa?

Rahkonen teki myös mielenkiintoisen lupauksen: hän suutelee jokaista miestä, joka julkisesti kannattaa seksinostokieltoa. Seksinmyyntikieltoa Rahkonen ei siis ilmeisesti kannata; hänhän myy suudelmia varsin hyvään hintaan. Eräänlaista oravannahkakauppaa siis. Toisaalta; Rahkosen lupaus muistuttaa jossain määrin kuuluisaa antiikin ajatussolmua, ns. valehtelijan paradoksia. Jos mies kannattaa seksinostokieltoa, hän samalla tulisi ostaneeksi Rahkoselta seksiaktin elementaarisen ja ihastuttavan osan, suudelman – ja silloinko hän ei enää käytännössä kannattaisikaan seksinostokieltoa? Rahkonen voi siis olla suhteellisen rauhassa.

Mutta entä miehen rauha? Jatkaakseni tätä pirullista logiikkaa: jos mies haluaa – syystä tai toisesta – välttää Rahkosen suutelon, pitääkö silloin kannattaa seksinoston laillistamista?

Voit kommentoida tätä ja muita blogitekstejä Kysy Korholalta- palstan puolella. Viittaa silloin otsikossa blogipäivämäärään.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *