Korhola: Hallituksen samapalkkaisuustavoitteet huvittavat

14.2.2006

Hallituksen samapalkkaisuusvaatimukset huvittavat Eija-Riitta Korholaa

"Hallitus on ostanut halvalla hyvän otsikon"

Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korholan (kok) mukaan hallituksen esittämät samapalkkaisuustavoitteet ovat hyvin vaatimattomia: kymmenen vuoden päästä eroa on karsittu viisi prosenttiyksikköä!

Korholan mielestä silmiinpistävintä on se, että kyse on ennen muuta julkisen sektorin eli yhteiskunnan itsensä maksamien palkkojen synnyttämästä erosta. Perimmiltään julkista rekrytointipolitiikkaa voi pitää epäonnistuneena, kun tiettyjen alojen on annettu naisistua ja kurjistua mm. pätkätyösuhteiden vuoksi. Yksityisellä sektorilla palkkaero ei tutkimusten mukaan ole ongelma.

Tähän eroon hallitus pyrkii nyt samapalkkaisuusohjelmallaan puuttumaan, mutta tavoitteena on vielä 7 vuotta tämän hallituksen jälkeenkin, että 'naisen euro on 85 senttiä'! "Kovin vaatimattomalta tavoite tuntuu myös presidentti Halosen puheiden varjossa – tällaisen perinnönkö hän haluaa jättää?", Korhola ihmettelee. "Vaatimusta ei mitenkään voi hyväksyä vakavasti otettavan hallituksen ja julkisen työnantajan tavoitteeksi. Vaikuttaa lähinnä siltä, että hallitus on ostanut halvalla hyvän otsikon", Korhola arvelee.

Korhola muistuttaa hallitusta, että samapalkkaisuusongelman ratkaisun avaimet ovat siinä, että hyvinvointipalveluiden riittävyys ja rahoitus turvataan. Pohjimmiltaan kyse on suomalaisen työn tulevaisuudesta. Samapalkkaisuusperiaatteesta voi puhua paljon hyvää ja kaunista, mutta ilman todellisia vastauksia hyvinvointipalveluiden riittävyydestä ja siitä, kuka palvelut jatkossa tekee ja tuottaa, ei ongelmaa ratkaista.

Lisätietoja:

Eija-Riitta Korhola, p.+33 3 88.17.54.72, gsm 040 536.03.26, ekorhola@europarl.eu.int

Avustaja Laura Rissanen, p. +33 3 88.17.54.72, gsm +32 473 64.09.63

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *