Korhola Pohjois-Pohjanmaan kiertueella:Niinistö vakuuttanut osaamisellaan, ei asemallaan

23.1.2006

"Tarja Halosen presidentinvaalikampanjassa koetetaan mainonnalla kohottaa esiin Halosen ulkopoliittista profiilia. Istuvan presidentin kohdalla se hieman jopa yllättää", sanoi MEP Eija-Riitta Korhola Oulussa. Korhola vieraili Pohjanmaan kiertueellaan myös Oulaisissa, Ylivieskassa ja Kalajoella.

Korholan mukaan Halosen kilpailijan Sauli Niinistön meriitit kansainvälisen toiminnan ja suhteiden alalla perustuvat hänen itse ansaitsemaan luottamukseen, ei aseman puolesta tapahtuneisiin kättelyihin.

"Tärkeimpänä Niinistön näyttönä pidän sitä, että hän saavutti monen puoluejohtajan ja pääministerin luottamuksen noustessaan 90- luvun lopulla EDU:n, Euroopan Demokraattisen unionin puheenjohtajaksi. Sitä luottamusta hän ei saanut virkansa puolesta vaan omalla vakuuttavuudellaan. EDU on yli kolmenkymmenen eurooppalaisen puolueen yhteistyöjärjestö. Tuona aikana hän oli pääarkkitehti toteuttaessaan neuvottelukykyä vaativaa EDU:n ja Euroopan kansanpuolueen yhdistymistä Euroopan suurimmaksi puolueeksi. Niinistö onnistui tehtävässä, ja EPP on tänä päivänä Euroopan ylivoimaisesti suurin ja vaikutusvaltaisin puolue, jolla on myös suurin ryhmä Euroopan parlamentissa", Korhola sanoo.

Tämä merkitsee Korholan mukaan sitä, että Sauli Niinistö on ansainnut itselleen kunniapuheenjohtajana pysyvän lautasen, kun EPP:n pääministerit ja puoluejohtajat linjaavat kantoja ennen EU:n huippukokouksia tai tapaavat muissa merkeissä. EPP: ssä on 68 puoluetta 35 maasta. Vaikuttajiin kuuluu myös 18 valtionpäämiestä ja 9 komissaaria.

Niinistön nykyinen työ yleishyödyllisessä ja voittoa tavoittelemattomassa Euroopan investointipankissa on enemmän kansainvälistä politiikkaa kuin pankkitoimintaa. Investointipankin tehtävä on toteuttaa EU:n poliittisia linjauksia rahoittaen tärkeitä eurooppalaisia ja kansainvälisiä kehityshankkeita. Siksi pankkiiriksi nimittely on Korholan mukaan huonosti tehtävän luonnetta kuvaavaa.

"Olisi Suomen etu, jos nämä läheiset kontaktit saisi valjastettua presidentin tehtävien kautta koko Suomen käyttöön. Tarja Halosen mainoksissa kysytään: Kenellä on toimivat kansainväliset suhteet, kenen Suomessa on turvallista ja kenellä on enemmän suomalaista sisua? Vastaus löytyy taholta, joka yllättää mainoksen laatijat", Korhola sanoi.

Korhola uskoo, että elämme historiallisia aikoja, sillä keskusta-oikeiston yhteistyölle on loistavat onnistumisen mahdollisuudet.

Niinistön puhe välittämisestä ja työn merkityksestä kuuluvat Korholan mukaan erottamattomasti yhteen.

"Juuri työn arvostuksella saadaan resursseja hyvinvointivaltiolle, se on Niinistön viesti. Välittämisen yhteiskunta on vastaisku kyyniselle yksinpärjääjien yhteiskunnalle. Samalla se on turvaverkko itse kullekin. Koska jokainen meistä päätyy heikoksi ennemmin tai myöhemmin, olisikin hulluutta luoda yhteiskuntaa, joka kampittaa lopuksi".

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *