A-talkissa

24.1.2006
Huikeaa vaalityötä. Saulin luokkakaveri Esko Vuoristo Tampereen Hervannasta on pitänyt jo 98 puhetta Sauli Niinistön nuoruudesta ja persoonasta.Cafe Niinistö oli täynnä väkeä.
Huikeaa vaalityötä. Saulin luokkakaveri Esko Vuoristo Tampereen Hervannasta on pitänyt jo 98 puhetta Sauli Niinistön nuoruudesta ja persoonasta.Cafe Niinistö oli täynnä väkeä.

En olisi uskonut ellen olisi kokenut. Manse on ystävällisistä ystävällisin, vanhempi väki Tampereen kauppahallilla on tullut tapaamaan meppiä ja haluaa halata ja kätellä. Eräs mieshenkilö pyytää nimmarin ja vakuuttaa pyörtyvänsä. Olen vilpittömän hämmentynyt. Eilen Pohjanmaa, tänään Tampere – mietin mistä kaikesta suomalaisesta lämmöstä olenkaan jäänyt paitsi kun jumitan useimmiten Helsingissä.

Mutta nyt lämpö kohdistuu erityisesti Sauli Niinistöön. En tajua, missä ne Halosen äänestäjät oikein ovat, sillä minä tapaan vain muutosta haluavaa väkeä. Yksi vanhempi rouva kauppahallissa tuli luokseni ja sanoi, että ”me vanhat naiset paheksumme sitä, että sinä olet vaihtamassa hyvää naista mieheen”. No, se on demokraattinen oikeuteni. Ei sukupuoli ratkaise aina, ei se ratkaissut silloinkaan kun Halonen tuki Elisabeth Rehnin sijasta Martti Ahtisaarta.

Illalla olin keskustelemassa presidentinvaaleista A-talkissa kokoonpanolla Susanna Huovinen, Arto Paasilinna, Ruben Stiller ja minä. Tunnelma studiossa oli hauska ja paikoin kepeä. Toki minua suututtaa demareiden tapa aliarvioida katsojan älykkyyttä. He eivät varmaan enää edes huomaa sitä. Ihan oma professionaalinen jännitteensä tulee sitten siitä, jos viestintäministeri levittää väärää informaatiota. No, asiahan tuli korjatuksi Lipposen omalla insertillä.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *