Estrogeenipöllyä

23.1.2006

Olen… iloinen! Tulen Pohjois-Pohjanmaalta, huomenna Pirkanmaa, perjantaina Kainuu. Vaalityö on raskasta mutta tämä on niin spontaania, luovaa ja iloista ettei se voi mennä hukkaan eikä vie voimia. Motivaatio on siitä mainio asia.

Eilen sain kunnian haastatella Helsingissä Naisnoste-tapahtumassa Sauli Niinistöä. Kyselin hänen vaaliteemoistaan, erityisesti ympäristökysymyksistä ja tasa-arvosta. Kehotin miestä rentoutumaan, sillä nyt ollaan paikassa, jossa valtava määrä ihmisiä toivoo hänelle pelkkää hyvää: voimia, siunausta ja kaikkia sentapaisia asioita. Pyysin, että hän antaisi sen estrogeenipöllyn ladata häneen energiaa.

Ihailen molempia presidenttiehdokkaita siinä, miten he jaksavat tämän kaiken. Mutta ehkä ihmisten palaute todella antaa voimaa.

Paikalla oli merkittäviä vaikuttajia eri puolueista: mm. Elisabeth Rehn, Uma Aaltonen, Paula Lehtomäki ja Päivi Räsänen. Mieleeni jäi erityisesti Sari Baldaufin Intiasta tullut tervehdys: hänkin – nykyään nuorten ja lasten parissa vapaaehtoistyössä – oli liittynyt Sauli Niinistön tukijoihin ja muistutti meitä: lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus.

Tänään olin todella vaikutettu siitä innosta, jota koin Pohjanmaalla: keskusta ja kokoomus ovat rinta rinnan ei-sosialistisen ehdokkaamme takana. Demareiden pelottelu – sitä tulee nyt joka päivä – oikeastaan vain auttaa asiaa saadessaan yhä hölmömpiä muotoja. Ainakin pohjalaisten sisun se nostaa.

Yritän nyt sanoa tämän kauniisti ja nöyrästi, mutta silti selvästi: minun käy sääliksi demareiden tuskaa. Noinko kipeästi ajatus vallan menettämisestä ottaa? Pitääkö sen vuoksi kääntää maailma ja arvot ylösalaisin? Toinen toisensa jälkeen he pelottelevat Niinistön vievän kansan Natoon ja kaatavan kolmikannan. Lipponen on jo nöyryytetty, enää puuttuu vain, että Niinistön tukijaksi ilmoittautunut Jaakko Iloniemi (sd) leimattaisiinkin aina väärässä olleeksi tietäjäksi. Jos vielä demareiden Jaakonsaari ja Lehtinen saadaan suostumaan tähän pelottelukampanjaan, sitten menetän KAIKEN toivoni. Mutta siihen en suostu uskomaan.

Opiskelijoita Niinistö-ständillä Oulun yliopistossa
Opiskelijoita Niinistö-ständillä Oulun yliopistossa
Kävin siis Oulussa, Oulaisissa, Raudaskylän kristillisellä opistolla, Ylivieskassa (Överfiasko) ja Kalajoella. Cafe Niinistöt tuli käytyä tarkkaan läpi – ja meppi sai taas kahvia juodakseen.

Loppukommentti: käväisin Niinistön blogissa katsomassa mitä hän kirjoitti maanantai-illan Naisnosteesta. Voin vain todeta hänen olevan ihastuttavan tervehenkinen mies:
”Naiset ovat järjestäneet illaksi oman tapahtuman Helsingin keskustaan Studio 51 -nimiseen paikkaan. Jokainen henkisesti terve suomalainen mies käy läpi saman pohdinnan, mahtavatko naiset vaivautua paikalle?
Menee aikaa, ennen kuin muistan, että kyseessä on vanha Vanha Maestro. Tilaa on näet hyvin hankala hahmottaa, paikka on lumoavan täynnä naisia. Taidan jättää osan illan ajatuksistani aivan henkilökohtaisimpaan muistikirjaani kirjattavaksi. Kiitos jokaiselle Teistä.”

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *