Ristiinblogataan!

15.11.2005

Vaude! Ristiinbloggaaminen on hienoa. Hesarin Brysselin kirjeenvaihtaja Petteri Tuohinen käväisi minun sivuillani, nyt minä voisin käydä siellä. Petterin kirjoitus oli mielenkiintoinen ja hyvä, voin suositella blogia. Ja tässäpä ote Tuohisen eurologista:

”Tuorein tapaus on EU:n valtava kemikaaliasetus ja siitä kiistelevät euroeudustajat Satu Hassi (vihr) ja Eija-Riitta Korhola (kok). Naiset eivät tunnu puhuvan edes samasta lainsäädännöstä.
”Korhola puhuu täyttä potaskaa. Koska Korhola on valinnut huonomman mallin, on hänellä nyt tarve selitellä tekosiaan – – Ei edes piru voisi lukea raamattua tällä tavoin”, Hassi arvioi toimittajalle.

Korhola puolestaan on harmistunut muun muassa siitä, että Hassi on syyttänyt kollegoitaan taipumisesta kemianteollisuuden edustajien lobbaukseen. Korholan mukaan Hassi ei näe, kuinka vahvasti myös ympäristöjärjestöt yrittävät vaikuttaa euroedustajien mielipiteeseen.

”Hassin puheet ovat surullisia, en jaksa tällaista. Hän on valinnut tässä populismin ja menköön sen tien puolestani loppuun asti. Valehtelu tekee tästä likaista”, Korhola vastasi kuultuaan toimittajalta Hassin näkemykset.

Euroedustajat selvittivät suhteitaan myös nettipäiväkirjoissaan. Tiedossa ei ole, milloin viimeksi he ovat tavanneet kasvotusten ja keskustelleet asiasta. Mielenkiintoinen kohtaamisesta tulisi varmasti.”

No kyllähän me matkustimme viime maanantaina yhdessä Frankfurtista Strasbourgiin. Satu oli minua kohtaan ystävällinen, kun hän soitti minulle kävellessäni huomaamattani meppien keräilypisteen ohitse. Minä taas saatoin tehdä vastapalveluksen tekemällä hänen olonsa mukavammaksi autossa ja antamalla paikkani menemällä taakse. En usko, että meillä on mitään henkilökohtaisia latauksia. Työasioista keskustelemista taidan vähän vältellä. Olemmehan me studioissa yrittäneet, mutta Hassin tekniikka ei totisesti ole dialogi.

Päiväni alkoi vähän tyrmäävästi, kun näin Hesarin ja katsoin kemikaaliasetusta koskevaa artikkelia. Neljää ihmistä oli haastateltu, ja kaikki kompromissiesityksen kaatajia. Kyseessä on kuitenkin parlamentin enemmistön luoma sopimus rekisteröinnistä. Vain arvostelijoille annetaan sana. Keitä nämä jäljelle jääneet ovat, jotka saavat kaiken palstatilan?

Ja tuo potaska on tyypillistä hassismia. Tietenkin ymmärrän, että potaska on paskan eufemismi. Mutta ei muutenkaan huono choice of diction! Tuo keskiajallakin käytetty kemian tuote potaska eli kaliumkarbonaatti eli sooda oli tärkeä aine, jota käytettiin paitsi saippuan ja lasin valmistukseen, myös rotanmyrkyksi. Saa sillä hampaatkin puhtaaksi.

Mutta tuollaisia juttuja ei pidä harmitella liian kauan. Elämä on ihanaa, tajusin, kun menin parlamentin ekumeeniseen aamupiiriin ja sain katsella muita sielunmaisemia.

Äänestykset alkamassa heti kun komissaari pääsee paperinsa loppuun
Äänestykset alkamassa heti kun komissaari pääsee paperinsa loppuun

Täysistunnossa äänestimme tänään Wijkmanin mietinnöstä ilmastomuutosta koskien sekä lopetettujen ydinvoimaloiden riisumisen rahoittamisesta Slovakiassa ja yleisesti Euroopan tasolla. Jotain muutakin tuli pukattua, mutta näin yömyöhällä en saa muistiani tarkennettua. Kello on yli yksitoista yöllä ja minulla on nälkä. Tällaisia päiviä ei pitäisi ollakaan. Aamukahvin ja yhden hikisen sämpylän jälkeen en ole syönyt mitään, sillä lounaalle en ehtinyt enkä vielä illallisellekaan. Teemme Miikan kanssa REACHin äänestyslistoja ja muuta asiaan liittyvää.

Päivä ei ollut pelkkää REACHia. Kävin Montrealin ilmastokokoukseen valmistautuvassa palaverissa. Vasemmalta komissaari Dimas, kollegani Corbey ja käteensä nojaava Korhola
Päivä ei ollut pelkkää REACHia. Kävin Montrealin ilmastokokoukseen valmistautuvassa palaverissa. Vasemmalta komissaari Dimas, kollegani Corbey ja käteensä nojaava Korhola

 

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *