Benazirin luona – ja kun Alex ilahtui kuvastaan

13.7.2005

thumb___pic001147

”Ja olen pahoillani Chiracin mielipiteestä ruoastanne”, lausahti Benazir Bhutto eilisaamuna Lontoonkotinsa ovella, kun hyvästelimme tapaamisen jälkeen. Voi, hänkin tietää! Miksiköhän tuollaiset uutiset jäävät niin sitkeästi mieleen. Kielteinen lausunto on jostain syystä myönteistä paljon tahmeampi.

Mutta äänessä oli sympatiaa, mikä lohdutti. Pakistanin kaunis kasvatti on tuskin maistanut suomalaista ruokaa – itse asiassa en tiedä vierailiko hän koskaan Suomessa pääministeriaikoinaan.

Mutta ehkä se toteutuu. PPP, Pakistanin kansanpuolue luottaa yhä Bhuttoon ja odottaa reiluja ja vapaita vaaleja. Jos sellaiset saadaan, voisi Bhuttolla olla vielä mahdollisuuksia. Korruptiosyytöksiin en itse osaa ottaa kantaa – mahtoiko vain valita väärän puolison?

Lontoon reissuni oli nopea suhaus luotijunalla sinne ja takaisin. Tutustuin myös Marokon naisten demokratialiikeen johtajaan, Latifa Jdhabiin, joka kertoi hyviä uutisia Marokosta. Marokko on ainutlaatuinen muslimimaa, se on lyhyessä ajassa nostanut huimasti vaaleilla valittujen naisten osuutta. Ensi tammikuussa menen paikan päälle, Marokon kuninkaan kutsusta. Sitä ennen toivon saavani Latifan kertomaan parlamentille siitä, miten naisten oikeuksia ajetaan onnistuneesti islamilaisessa yhteiskunnassa.

Tänään ilmestynyt European Voice julkaisi Alexista upean henkilökuvan, jonka kuvituskaan ei ole ihan vaatimaton. Alex istuu piirroksessa ilkimullikkana saunan lauteilla, ja sylissä oleva perustuslaki näkyy olevan – tähän johtopäätökseen on pakko tulla, olen näet suorittanut menestyksekkäästi filosofian laitoksen logiikan kurssit – tanakasti falloksen varassa. Perustuslaki on painava opus – piirros antoi todella mairittelevan kuvan Stubbin vipuvoimasta. Mairittelevalta näytti myös hyvinmuodostunut sixpack vatsan seutuvilla. Alex oli kuvasta vilpittömän innoissaan ja halusi nähdä Korholan toimiston ilmeet kun hän sen, siis kuvan, vetäisi esiin – tadaa!

Nyt kollegoilla on paha paikka, kun ei tiedä kumpaa kadehtia enemmän: juttua vai kuvan suomaa mainetta mieskuntoisuuden tähtitenorina.

Kuka hullu otti tämän kuvan? Bhutto oikealla, mutta tuskin näkyy.
Kuka hullu otti tämän kuvan? Bhutto oikealla, mutta tuskin näkyy.

 

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *