Suuren vaikuttajan lähtiessä

1.4.2005

Sain juuri tiedon paavi Johannes Paavali II:n kuolemasta. Hänen elämäänsä ajatellessa tuntuu uskomattomalta, miten paljon yksi ihminen on voinut vaikuttaa maailmanhistorian kulkuun. Epäilemättä ilman Karol Wojtylan elämäntyötä Euroopan laajentuminen ei olisi tässä pisteessä. Tuskin kukaan toinen on vaikuttanut nykyiseen EU:hun yhtä paljon. Ihailen hänen johdonmukaista uskollisuuttaan puolustaa ihmisarvoa ja ihmisoikeuksia kaikkialla ja joka vaiheessa. Hän korotti äänensä niin totalitaristista kommunismia kuin köyhiä riistävää imperialismiakin vastaan.

"Saata, oi Kristus, palvelijasi lepoon pyhien joukkoon, sinne missä ei ole kipua, ei surua eikä huokauksia, vaan on loppumaton elämä."

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *