Hans-Peter Martinin syytökset kohtuuttomia

21.4.2004

Kahdeksan suomalaismeppiä, jotka Hans-Peter Martin on nostanut mustalle listalleen, ovat toimineet täysin parlamentin sääntöjen mukaan rikkomuksiin syyllistymättä. Olen järkyttynyt, kuinka väärän kuvan Martin antaa työskentelyolosuhteistamme ja kuinka kevyin perustein kunniallisten ihmisten maine voidaan mustata tiedotusvälineissä. Tällaisen tapahtuessa vaalien alla kyse on oikeusmurhasta.

Itse en kuulu Martinin sattumanvaraisesti poimiman kahdeksan edustajan joukkoon. Haastan listan ulkopuolelle säästyneet muutkin suomalaismepit puolustamaan niitä kollegoitaan, joiden työtä he ovat kyenneet seuraamaan läheltä.

Omasta puolestani koen velvollisuudekseni todistaa, että valiokuntakollegani Riitta Myller ei millään kohtuudella kuulu tuollaiselle listalle. Olemme poliittisia kilpailjoita, mutta se ei estä minua tunnustamasta Mylleriä erittäin tunnolliseksi ja vastuuntuntoiseksi työnsä hoitajaksi. Yhtä tyrmistyttävää on nähdä listalla läheinen työtoverini Piia-Noora Kauppi, joka kuuluu parlamentin ahkerimpiin meppeihin.

Martin ei ota huomioon, että kiireisen euroedustajan työtavat voivat olla hyvin erilaiset kuin sillä, jolla on varaa käyttää aikansa toisten tarkkailuun. Kokousten kanssa päällekkäiset palaverit ja toiset kokoukset ovat euroedustajan arkisinta arkea. Toivottavaa olisi, että lehdistö kiinnostuisi tällaisten uutisten vastapainoksi selvittämään, kuka euroedustaja on hoitanut työtään tehokkaasti. Tilastot kertovat osan, mutta myös suomalaiset edunvalvotatahot, kuten SAK, TT, MTK, eri teollisuudenalat ja ympäristöjärjestöt voisivat varmaan kertoa kuka edustaja on puolustanut suomalaista näkökulmaa menestyksellisesti.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *