Kansainvälinen naistenpäivä

7.3.2004

Arvoisa puhemies, näyttää siltä, että osa tämän parlamentin tekemästä työstä, siis myös naisten tekemästä työstä, on vaarassa joutua hukkaan, kun jäljellä oleva täysistuntoaika ei yksinkertaisesti riitä meille. Tämä olisi mielestäni suuri sääli ja vahinko kaikkien niiden esittelijöiden ja tarkistusten tekijöiden kannalta, jotka ovat tehneet paneutuvaa työtä. Kysynkin, onko mahdollista pitää huhtikuun lopussa ylimääräinen kahden päivän minisessio, jossa tällaiset mahdollisesti käsittelemättä jäävät mietinnöt voitaisiin äänestää ja hyväksyä? Tämä täysistunto voitaisiin pitää vaikka ilman keskustelua tai rajata keskustelu komission ja mietinnön laatijan käyttämiin kahden minuutin puheenvuoroihin. Näkisin tärkeämpänä mietinnön käsittelyn vaikka ilman puheita, kuin sen kokonaan raukeamisen. Toinen vaihtoehto olisi, että huhtikuun täysistunnossa rajoitettaisiin puheaika äsken kuvaamallani tavalla ja vastaavasti lisättäisiin äänestysaikaa. Toivon, arvoisa puhemies, että pohditte asiaa vakavasti ja etsitte ratkaisuja, jotka vastaavat parlamentin lisääntynyttä valtaa lainsäätäjänä.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *