EU:n Tshetshenia-politiikan käytännön toimet Lehdistötiedote

6.3.2004

Komissio vastasi Korholan Tshetshenia-kysymykseen

Eija-Riitta Korhola jätti tammikuussa komissiolle ja neuvostolle kysymyksen Tshetsheniassa tapahtuneista ihmisoikeusloukkauksista ja pyysi nimeämään keinoja, joilla Venäjän johto painostettaisiin antamaan toimintamahdollisuuksia sen tähänastista Tshetshenian politiikkaansa arvosteleville tiedotusvälineille ja duuman jäsenille. Korhola kysyi myös, rajoittaako Yhteisön riippuvuus Venäjältä tuotavasta energiasta EU:n ulkopolitiikan toimintavapautta yli tavanomaisen diplomatian edellyttämän kohteliaisuuden.

Komissio kiisti vastuksessaan, ettei sen vakaata kantaa Venäjän ihmisoikeustilanteeseen missään nimessä "rajoita" sen talouden tai energia-alan suhteet Venäjään. Komissio korosti avoimen vuoropuhelun tärkeyttä ja vetosi yhteisiin eurooppalaisiin arvoihin.

Katso Korholan kysymys ja komission vastaus

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *