"Tilanne vakava, mikäli Jäätteenmäki on valehdellut"

8.5.2003

Julkisuudessa (mm. 8.5.2003 Iltasanomat) on esitetty tietoja siitä, että pääministeri Anneli Jäätteenmäen hallussa olisi ollut Irakia koskevia ulkoministeriön salaisia asiapapereita tai otteita niistä. Pääministeri Jäätteenmäki on (mm. 8.5.03 Mtv-3) yksiselitteisesti kiistänyt tämän. Jäätteenmäki on kertonut itsellään olleen vain "erilaisia briefing-papereita" antaen näin ymmärtää että kyseessä on ollut hänen tukijoukkojensa tai Keskustan puoluekoneiston laatimia muistioita.
"Mikäli käy ilmi, että pääministeri Jäätteenmäki on valehdellut Irak-muistiota koskien, tilanne on vakava. Muualla maailmassa sellainen tilanne upottaisi poliitikon. Valehtelusta kiinnijääminen olisi pääministerin kohdalla yksiselitteisesti poliittinen loppu", arvioi europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola (kd).
"Tanskassa pääministeri Poul Schluter otti vastuun ja erosi jopa kesken EU-puheenjohtajuutta vuonna 1993 ns. Tamili-jupakan yhteydessä, kun kävi ilmi, että hän oli vuosia aikaisemmin valehdellut siirtolaispolitiikkaa koskevassa lausunnossaan."
"Asia oli pieni, mutta se sai periaatteessa vakavat mittasuhteet, koska se horjutti perusluottamusta politiikan moraaliin", Korhola muistuttaa.
"Nyt meillä on asia, joka ei edes ole pieni. Sen varaan rakennettiin yhden puolueen vaalistrategia."

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *