Myrkkyjoen salaisuus -sarjakuva-albumi ilmestynyt

7.4.2003

Euroopan parlamentin julkaisema, parlamentin toimintaa esittelevä sarjakuvakirja "Myrkkyjoen salaisuus" on ilmestynyt suomeksi. Sarjakuvassa meppi Irina Vega valmistelee vesiensuojeluun liittyvää lainsäädäntöä ja pääsee selville erään kemianteollisuudenalan yrityksen aiheuttamista ympäristövahingoista. Albumi toi Euroopan parlamentille tammikuussa 2003 Angoulemen 30. kansainvälisillä sarjakuvafestivaaleilla viestintäalan Alph-Art-palkinnon. Palkinto myönnetään parhaasta sarjakuvaa apuna käyttävästä viestintäkampanjasta.

Irina Vegan hahmo on fiktiivinen, kansallisuuttakaan ei mainita. Esikuvina ovat ilmeisesti olleet useat ympäristövaliokunnan jäsenet. Ainakin yksi suomalaissaavutus on kuitenkin ikuistettu sarjakuvan sivuilla: yksi kohtaus sivuaa selvästi ympäristövaliokunnan jäsenen Eija-Riitta Korholan työtä. Parlamentti hyväksyy siinä kansalaisten osallistumismahdollisuuksia parantavan mietinnön yksimielisesti. Maalikuussa 2001 europarlamentti hyväksyi Korholan mietinnön yleisön osallistumisesta ympäristöpäätöksentekoon historiallisessa äänestyksessä: yksikään jäsen ei vastustanut mietintöä. Koskaan aiemmin parlamentin historiassa tätä ei ollut tapahtunut varsinaisen mietinnön kohdalla, parlamentin ollessa täysvaltainen.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *