Voittaja tarjoaa pehmolääkettä huumeongelman torjuntaan

18.2.2003

Euroopan parlamentin jäsen Eija-Riitta Korholan kotisivuilla vuosittain jatkuva palindromikisa on jälleen ratkennut vuoden 2002 aikana lähetettyjen ehdotusten osalta. Palindromi on sana tai pitempi teksti, jonka voi lukea yhtä hyvin alusta loppuun kuin lopusta alkuun.
Voittajapalindromin laati nimimerkki Propagandalf. Voittoisa palindromi kuuluu:

Tomi hoitaa nisulla hallusinaatiohimot

Tekijän itsensä antaman selityksen mukaan aihe sivuaa päivänpolttavaa ongelmaa eli Suomen huumepolitiikkaa. "Hiljan (keppa)noitunut kansammehan sai kauhistella Eiran hasisjengiä ja heidän nuorta ikäänsä sekä täydellistä moraalin puutettaan. Tällä viikolla iltapäivälehdet ruiskuttivat suoniimme tiedon 7-vuotiaasta, jonka hallusta opettaja löysi niin ikään hasisnyssäkän", nimimerkki selittää palindromin laatimisen aikaista tilannetta. "Ratkaisu tähänkin ongelmaan löytyy palindromista: lapsille nisua hasiksen sijaan!" nimimerkki Propagandalf ehdottaa viime vuoden keväällä lähettämässään ehdotuksessa.
Yksimielisen palkintoraadin muodostanut Korhola piti nimimerkki Propagandalfin analyysia murheellisen totuudenmukaisena. "Parannuskeino sisältää suuren viisauden. Joidenkin tutkimusten mukaan rikollisten taustassa on havaittu liian vähän pullantuoksua. Eli mitä enemmän lapsi on saanut nauttia kodin pullantuoksuisesta ilmapiiristä, sitä epätodennäköisempää on hairahtuminen rikosten poluille – varmasti koskee huumeitakin", Korhola sanoi.
Ehkä palkintoraadin miellyttäminen oli tässä tapauksessa liiankin helppoa, sillä sanaleikkien lisäksi Korholalla on syvää harrastuneisuutta leivontaan. "Minut tunnetaan lempinimillä 'Haagan himoleipoja' ja 'Haagan rypyttäjä', jälkimmäinen viittaa karjalanpiirakoihini", Korhola tunnustaa.
Edellisvuosien tapaan voittaja saa palkinnoksi vierailun Euroopan parlamenttiin Brysseliin. EU:n poliittiseen päätöksentekoon tutustumisen ohella nimimerkki Propagandalf voi tutustua Brysselin huumetilanteeseen ja arvioida miten siihen vaikuttaa kaupungin erityisen tiheä leipomoverkosto.
Voittopalindromin lisäksi kilpailuun tuli kymmenittäin muita ehdotuksia, joista parhaat on julkaistu osoitteessa www.korhola.com tekijän oman selitysosan ja Korholan asiantuntevan kommentaarin kera.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *