Korhola esittää uuden ilmastomuutosviraston perustamista

10.6.2002

Euroopan Ilmastomuutosviraston perustaminen olisi tärkeä poliittinen signaali

MEP Eija-Riitta Korhola on esittänyt EU:n ympäristövaliokunnalle aloitteen EU:n ilmastomuutosviraston perustamisesta lähitulevaisuudessa. Korhola puhui asiasta myös Strasbourgin täysistunnossa tiistaina. Ilmastomuutosviraston tehtävänä olisi selvittää kasvihuoneilmiön vaikutuksesta ympäristöön, talouteen ja yhteiskuntaan.

"EU:n kansainvälisesti johtava rooli ilmastomuutoksen torjunnassa edellyttää tietojemme syventämistä ja koordinointia. Tällainen virasto olisi kaivattu linkki tieteellisen tutkimuksen ja poliittisen päätöksenteon välillä", Korhola toteaa.

"EU:n on saatava vahva tieteellinen tuki toiminnalleen esimerkiksi kauppaan liittyvissä kysymyksissä, kun merkittävä kilpailijamme USA ei ole aikeissa ratifioida Kioton pöytäkirjaa."

Sekä ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Caroline Jackson (Iso-Britannia) että parlamentin pysyvä ilmastomuutosasioiden esittelijä Jorge Moreira da Silva (Portugali) ovat jo alustavasti ilmaisseet tukensa Korholan aloitteelle.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *