Uskontojen käyttöön kansan kiihottajana on puututtava

11.3.2002

Arvoisa puhemies, arvoisa komission jäsen, olen hyvin kiitollinen vastauksestanne ja huojentunut siitä nopeasta toiminnasta, jota komissio on harjoittanut tässä asiassa. Tämän kyseisen naisen rangaistuksen perustanahan oli islamilainen laki. Naimaton nainen oli tullut raskaaksi ja kaikesta päätellen raiskauksen tuloksena.

Mutta kysymys ei nähdäkseni ole vain naisten asemasta, vaan valtapoliittisista pyrkimyksistä, joissa islamia käytetään hyväksi Nigeriassa kansan kiihottamiseksi ja keinotekoisten vastakkainasettelujen rakentamiseksi, kuten olen aiemmissa kirjallisissa kysymyksissäni tuonut komission tietoon. Nyt haluaisin kysyä, onko komissio miettinyt välineitä, joilla voitaisiin lievittää kehitysyhteistyöpolitiikkamme avulla tällaista yhä lisääntyvää uskonnollisten jännitteiden hyväksikäyttöä.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *