Funktionaalisten ruokien testaus farmakologisten ainesosien testaukseen verrattuna

27.6.2000

Onko komissio toteuttanut mitään arviointia siitä, miten funktionaalisina ruokina pidettyjen geenimuunneltujen elintarvikkeiden testaus eroaa farmakologisten ainesosien testauksesta jäsenvaltioissa, ja pystyykö komissio sanomaan, missä suhteessa järjestelmien välillä on huomattavia eroja?

David Byrnen komission puolesta antama vastaus
(28. heinäkuuta 2000)

Yhteisön lainsäädännössä ei ole erillistä ryhmää terveysvaikutteisia elintarvikkeita tai terveysvaikutteisia elintarvikkeiden ainesosia varten. Joissakin elintarvikkeissa saattaa olla merkintä niiden väitetyistä terveysvaikutuksista. Elintarvikkeiden turvallisuutta koskevassa valkoisessa kirjassaan komissio on ilmoittanut aikeestaan tehdä asiaan liittyviä ehdotuksia tällaisten väitteiden esittämistä koskevien sääntöjen yhdenmukaistamiseksi.
Tuotteita, jotka koostuvat tai jotka on johdettu geneettisesti muunnetuista organismeista tai jotka sisältävät näitä, on pidettävä uuselintarvikkeina ja elintarvikkeiden uusina ainesosina. Niiden markkinointiin tarvitaan ennakkolupa, joka perustuu tuotteen turvallisuuden arviointiin asetuksen (ETY) N:o 258/97 mukaisesti.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *