7 yötä vaaleihin – Hakaniemi, Narinkkatori ja Pohjanmaa

2.6.2024
Taas mennään!

Hakaniemen torilla oli markkinat, ja se kuhisi aamulla tunnettuja poliitikkoja sekä ehdokastaan hakevaa kansaa, ainakin toivon niin. Voihan olla, että kerättiin vain tavaraa ja karkkeja. Meiltä sai ilmaisilla arpalipuilla tiskirättejä, korkinavaajia, kyniä, pikku lehtiöitä. Helsingin Sanomat tuli kysymään minulta näiden vaalien suurinta yllätystä: omaksi arviokseni mainitsin sen, minkä jo eilen kirjoitin: vihreät menettävät kaksi paikkaa. Tämä on tunnelma vaalikentillä. Osasyy saattaa olla myös Elokapinan tavassa toimia: se ärsyttää ihmisiä ja saattaa aiheuttaa vihreiden kannatuksen laskua. 

Torikampanjoinnin jälkeen muistin, että pitää se minunkin äänestää. Design-museo oli auki siihen tarkoitukseen, ja sitten lähdettiinkin Lapualle. Aamulla alkaa tiukka kiertue, ja kanssani kiertää tuttu politiikan konkari Petri Salo – tule tapaamaan meitä!

Share Button