8 yötä vaaleihin – neljäs kausi alkoi savoa vääntäen

1.6.2024

 

Palasin tänään mepinhommiin pitkän tauon jälkeen, kun nousin varasijalta europarlamentin jäseneksi kuudeksi viikoksi. Päivä alkoi Savonmaalla. Matkustin junalla Mikkeliin, jossa ministeri Sari Essayah oli minua vastassa ja tapasimme KD-teltalla äänestäjiä. Sitten seurasi pistäytyminen Varkaudessa, Kuopiossa ja lopulta Iisalmessa Radio Sandelsin vieraana. Sieltä Sari pudotti minut junaan, jossa nyt palailen Helsinkiin. Matka on yllättävän pitkä.

Olen käännättänyt EU:n perusoikeuksia yhdeksälle suomalaismurteelle, ja ne herättivät sen verran riemua, että lupasin laittaa kotisivuilleni tuoreen linkin. Äänsin myös sitä savoa, ja kuulkaa, ne taputtivat. Tästä löydät ne kaikki, ole hyvä!

Teltoilla on kova kuhina, kiitos teille kaikille jututtajille. Minulta on kysytty mikä suomalaisia tällä hetkellä puhuttaa. Tässä kärki:

  • metsäpolitiikka, ennallistamisasetus, metsäkatoasetus
  • yhteisvelka
  • ilmasto- ja energiapolitiikka
  • turvallisuuspolitiikka
  • maatalouden tilanne

Jos minun pitäisi nyt veikata vaalitulosta, arvelisin että vihreät saavat vain yhden mepin läpi. Mutta en toki ole ihan puolueeton arvioija.

Kiitos hienosta ensimmäisestä meppipäivästä! 

Ps. Huonoa on journalistinen osaaminen. Sekä IS että MTV3 uutisoivat, että Suomi sai uuden mepin viikoksi. Kyseessä on kuuden viikon jakso, ja se tarkoittaa että pääsen vaalien jälkeen neuvottelemaan paikanjaosta ja osallistun ryhmäkokouksiin, joissa äänestetään EPP-ryhmälle uusi puheenjohtajisto ja muut vastuutehtävät. 

Sari heitti minut Iisalmen asemalle hienon kesäpäivän päätteeksi.
Share Button