21 yötä vaaleihin –  hienojen vessojen maassa

19.5.2024

Tulin tänä aamuna – Japanissa tosin jo iltapäivä – Tokioon ja jatkan kohta lentoa Fukuokaan. Kyseessä on ydinvoimaan liittyvä kansalaiskeskustelujen sarja, johon olen useana vuonna osallistunut enkä voinut kauan sitten sovittua yhteistä hanketta perua edes vaalien vuoksi.

Kampanja jatkuu kuitenkin vahvana, vaikka olenkin itse viikon ajan poissa vaalikentiltä. Toivon että jotakin saan tehtyä myös etänä.

Olen saanut muuten paljon palautetta torstai-illan A-Talkista. Toivovat, että saisin tilaisuuden puhua lisää. Täytyy sanoa, että yllätyin itsekin, miten vähän ilmasto- ja energiapolitiikan käytännön ongelmia on poliitikkojen parissa ajateltu. Osaaminen on lähinnä iskulausetasoa. Toinen mistä tulee palautetta, on Luovien alojen paneeli, sen voi käydä kurkkaamassa täältä.

Japanissa on todella paljon asioita, joista pidän, ja siksi olenkin iloinen, että pääsen tänne vähintään kerran vuodessa. Yksi suosikkini ovat japanilaiset vessat. Niitä sitten jaksan aina päivittää Instagramiin lähes joka matkalta.

Pesevän ja kuivattavan vessan ohjauspaneeli. Herkkuihin kuuliuvat myös hienotunteiset ääniefektit kuten linnunlauliu tai vedensolina.
Share Button