Eija-Riitta Korholan kirjoja

16.1.2020

Paitsi että olen ollut mukana muutamassa kirjahankkeessa yhteiskirjoittajana, olen kirjoittanut omia.

Olkapäämepin kantapääkausi, (WSOY, 2002) oli poliittiset muistelmat kahdesta ensimmäisestä meppivuodesta. Se on hysteerisen hauska tarina ujosta toimittajasta, joka lupautuu kiltteyttään vaaleihin, ja järkyttyy elämänmuutoksesta. Tässä palautetta kirjasta.

The Rise and Fall of the Kyoto Protocol – Climate Change as a Political Process (HelsinkiUni, 2014) oli ympäristöpolitiikan ja teoreettisen filosofian laitoksille tehty väitöskirjani, joka löytyy netistä. Suomen kielellä se löytyy Elisa-kirjasta sähköisenä.

Kuolemaa nopeampi – lähikuvia elämästä (Tammi, 2019) on henkilökohtaiset muistelmat, kairauksia menneeseen sairasvuoteelta. Sairastin vuonna 2017 aggressiivisen syövän, joka sai minut kirjoittamaan muistojani ylös, ainakin lapsiani varten. Olin ilahtunut, kun Tammi halusi minulta aiheesta kirjan. Syöpä on kuitenkin vain yksi teema. Kuten esipuheessa sanon, kirja on tarinoita politiikasta, filosofiasta, kirjallisuudesta, rakkaudesta ja uskosta. Tätä voi tilata minulta laittamalla viestin eija-riitta@korhola.fi

Ilkeitä ongelmia – tarinoita politiikasta (Tammi 2020) on niin ikään muistelmat, mutta nyt ote on poliittinen. Kyseessä ei ole kronologinen katsaus meppivuosiin vaan pikemminkin temaattinen katsaus ongelmiin, joita usein kutsutaan nimellä ”wicked”. Tästä voit lukea palautetta kirjasta. Kirjaa voi tilata osoitteesta eija-riitta@korhola.fi

Share Button