Elinten poistot Kiinassa

12.12.2013

Arvoisa puhemies, kollega Essayah puhuu asiaa, olisin itsekin viitannut tähän Kilgourin tutkimukseen. Tunnen Kilgourin henkilökohtaisesti ja olen tutustunut aineistoon.

Muutama vuosi sitten Kiina vihdoin myönsi käyttävänsä teloitettujen vankien sisäelimiä luovutustarkoitukseen. Vaikka luovutuksiin lain mukaan tarvitaan vangin lupa, useat ihmisoikeusjärjestöt ovat huolissaan siitä, ettei tätä käytännössä kysytä. Kiinassa teloitetaan tuhansia vankeja vuosittain, ja on arvioitu, että 63 prosenttia luovutetuista sisäelimistä tulee heiltä.

On syytä kiinnittää myös huomiota Falun Gong -harjoittajien kaltoinkohteluun. Kiina on pyrkinyt jo vuodesta 1999 hävittämään kyseisen hengellisen liikkeen. Useiden lähteiden mukaan mielipiteidensä vuoksi pakkotyöleireille lähetetyille Falun Gong -vangeille tehdään vangittaessa kalliita, yksityiskohtaisia terveystarkastuksia, sillä myös heidän sisäelimiään ryöstetään ja luovutetaan eteenpäin. EU:n on aika julkisesti tuomita törkeä epäeettinen käytös teloitusvankien osalta ja peräänkuuluttaa laajempaa tutkimusta aiheesta.

(Puhuja lupasi vastata työjärjestyksen 149 artiklan 8 kohdan mukaiseen sinisen kortin kysymykseen).

Vastaus sinisen kortin kysymykseen. – En ole oikeastaan ihan varma siitä, tuliko Teidän kysymyksenne kokonaan tulkattua. Kuuntelin suomenkielistä tulkkausta ja minusta se jäi jotenkin keskeneräiseksi. Siis kysyittekö sitä, että pitääkö todistusaineisto tuoda julki? Jos kysyitte sitä, totta kai, ja se voidaan tuoda. Mutta en ole varma ymmärsinkö oikein.

(Puhuja lupasi vastata työjärjestyksen 149 artiklan 8 kohdan mukaiseen sinisen kortin kysymykseen).

Vastaus sinisen kortin kysymykseen. – Tähän kysymykseen en osaa vastata. En ole ihan varma, onko se meidän tehtävämme. Haluaisin kuulla Teidän mielipiteenne siitä.

(Puhuja lupasi vastata työjärjestyksen 149 artiklan 8 kohdan mukaiseen sinisen kortin kysymykseen).

Vastaus sinisen kortin kysymykseen. – En ole tutustunut tähän aineistoon. Totean vain sen, että olen tutustunut Kilgourin aineistoon ja se oli erittäin vakuuttava ja voin sen tietenkin toimittaa eteenpäin.

 

 

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *