EU:n nuorisostrategian 2010–2012 täytäntöönpano – Nuorisotyöttömyyden torjunta: selviytymiskeinot

10.9.2013

Arvoisa puhemies, tätä keskustelua kuunnellessani minulle on tullut mieleen että nuorethan ne todella ovat sitä uusiutuvaa energiaa, johon kannattaisi panostaa. Se uusiutuva satsaus todella tuottaisi tulevaisuudessa.

Hyvä, että EU vihdoin ymmärtää nuorison tärkeyden. Kriisin myötähän leikattiin useimmissa jäsenvaltioissa koulutukseen ja elinikäiseen oppimiseen liittyviä ohjelmia. Ne ovat nimenomaan ne ohjelmat, jotka olisivat tarvinneet lisärahoitusta. Nuorten köyhyys ja syrjäytyminen häiritsevät yhteiskuntarauhaa. Terveet uudet sukupolvet ovat terveiden yhteiskuntien mittapuu. Siksi EU:n rooli on elintärkeä, mutta todellinen vastuu on jäsenvaltioilla.

Päätöslauselmassa mainitut harjoittelun laatupuitteet ovat erityisen tärkeät. Jo talouskriisiä ennen alkoi kulttuuri, jossa nuoret voidaan pitää vuosikausia harjoittelukierteessä. Niin sanottujen hyvien työnantajien eli kansainvälisten organisaatioiden tai yritysten ei yksinkertaisesti tarvitse maksaa, sillä nuoret ottavat työpaikat vastaan joka tapauksessa. Tässä ei ole järkeä. Olen hiukan skeptinen Erasmus kaikille -uudistusten suhteen.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *