Naisiin kohdistuva väkivalta Intiassa

17.1.2013

Arvoisa puhemies, minä olen täällä sitä mieltä, että raiskaus voi seurata perinteestä. Tätä raiskaustapausta ei voi erottaa siitä seikasta, että maassa abortoidaan tyttösikiöitä ja naisiin kohdistuva väkivalta on merkittävää viranomaisten puuttumatta asiaan. Pohjimmiltaan on kysymys ihmisarvosta ja erityisesti naisen arvosta.

Olin itse 1990-luvulla kehitysyhteistyössä ja vierailin Intiassa, jossa tapasin isoäidin kodittomien yömajassa. Hänellä oli vastuullaan neljä tyttöä. Nämä tytöt oli ajettu perheestään pois, kun perheeseen syntyi kaivattu poikalapsi, viides lapsi. Tytöt joutuivat kadulle. Vanhin heistä, 14-vuotias tyttö, sanoi: ”Me olemme täällä sen tähden, että me olemme tyttöjä.”

Meidän täytyy siis auttaa Intiaa näkemään tämä pohjimmainen syy ja samalla tutkia myös tietenkin omia arvojamme. Ihmisoikeuksia ei ole ilman ihmisarvoa.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *