Tunisia: Zakaria Bouguiran tapaus

15.12.2011

Arvoisa puhemies,

Tunisian demokratiavaje on edelleen huolestuttava, esimerkkinä marraskuinen välikohtaus, jossa nuori tunisialainen mies yritti kuvata kännykällään lentokentällä tapahtuvaa marokkolaisten väkivaltaista kohtelua Tunisian viranomaisten toimesta. Mies olisi halunnut tuoda julkisuuteen ihmisoikeuksien huonon tilan sekä viranomaisten väkivaltaiset toimet edistääkseen kehitystä kohti demokraattista Tunisiaa. Kuvausyritysten seurauksena hän joutui kuitenkin myös itse pidätetyksi ja vastaavanlaisen kohtelun uhriksi.

Tunisian vallankumouksen jälkeen 2010–2011 vuodenvaihteessa Tunisia lupasi ihmisoikeuksien parantuvan. Näin ei kuitenkaan ole tapahtunut. Viranomaiset käyttävät jatkuvasti aiheetonta väkivaltaa eikä rangaistuksista ole tietoakaan. Olisi tärkeää saada Tunisian uusi hallitus puuttumaan tilanteeseen ja näin ollen saada myös viranomaisten toimet muuttumaan. Ilman hallituksen ja julkisen puolen sitoutumista muutokseen on mahdotonta luoda kehitystä ihmisoikeuksien parantamiseksi.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *