Ilmastonmuutoksen vastainen taistelu

5.7.2011

Arvoisa puhemies, kerrankin olen iloinen parlamentin äänestyksen jälkeen koskien ilmastomietintöä. Äänestystulos ja mietinnön kaatuminen on selkeä signaali niin jäsenvaltioille kuin EU:n ulkopuolellekin, että myös parlamentti on vakavissaan ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa, sillä emme ole valmiita ihan mihin vain.

Jos nyt olisimme yksipuolisesti nostaneet päästöleikkauksen 30 prosenttiin, olisi se edelleen vahvistanut viestiä, että EU:n realiteetit ovat pahasti hukassa. Nyt sen sijaan osoitimme kansalaisille, että välitämme myös teollisuudestamme ja sen luomista korvaamattomista työpaikoista, samalla kun aktiivisesti etsimme globaalia ratkaisua globaaliin ongelmaan. Uskon, että vain näin voimme ansaita kunnioituksen myös EU:n ulkopuolella ja mahdollisesti jatkossa päästä samaan pöytään globaaleista toimista päättävien tahojen kanssa.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *